Ingezonden persbericht


http://www.sara.nl/news/recent/20081017/innovationaward_081016_ned.html

gepubliceerd op vrijdag 17 oktober 2008

Geslaagde Digikring Award avond

Op donderdagavond 16 oktober 2008 vond op Science Park Amsterdam de uitreiking plaats van de Digikring Innovation Award 2008 De avond werd georganiseerd door Digikring Groot Amsterdam in samenwerking met het Klimaatbureau Amsterdam, de Amsterdamse Innovatie Motor (AIM), de stichting NextStage en SARA Reken- en Netwerkdiensten.

SARA trad op als gastheer voor deze avond. Als belangrijke partij op het gebied van datacenters heeft SARA een actieve rol bij het terugdringen van het energieverbruik en het reduceren van de CO2-uitstoot.

Digikring Groot Amsterdam heeft dit jaar landelijk een prijsvraag uitgeschreven met als thema 'ICT & CO2'. De prijsvraag is gericht op innovatieve bedrijven die menen door middel van ICT een reductie van CO2-uitstoot te kunnen bereiken. Om de klimaatdoelstelling te kunnen halen, wil de gemeente Amsterdam de CO2-uitstoot in 2025 met 40% verlagen ten opzichte van 1990. Hiervoor moet het bestaande beleid worden gewijzigd. Innovatie in de ICT-sector kan een flinke bijdrage leveren aan het realiseren van deze ambitieuze klimaatdoelstelling.

Tijdens de Digikring Award avond heeft wethouder Marijke Vos van de gemeente Amsterdam het belang van innovaties in het bedrijfsleven toegelicht. In twee categorieën presenteerden 6 bedrijven in een korte pitch hun oplossingen voor energiebesparing met behulp van ICT binnen en buiten de eigen sector. De jury heeft zich daarna kort beraden over de beste oplossing. Hierbij werd ook het publiek betrokken. Vervolgens werden de awards uitgereikt. Na afloop was er gelegenheid tot verdere kennismaking en netwerken.