Leefbaar Rotterdam


vrijdag, oktober 17, 2008

Burgemeestersbenoeming

De fractie Leefbaar Rotterdam komt binnenkort met een reactie op de voordracht van Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam.
Door charles op 2008 10 17

Dat wij Rotterdammers anno 2008 niet eens onze eigen burgermeester kunnen kiezen is een affront voor de democratie. Iedereen in Rotterdam weet donders goed dat als er een burgermeestersreferendum was gehouden, zoals was gevraagd, dan was iemand als de heer Aboutaleb er natuurlijk nooit door gekomen. Wat moeten wij met deze excuus-allochtoon? Een geslepen partij-politicus die aan ordinaire job-hopping doet. Een man met een dubbele nationaliteit die het glashard verdomd om zijn marokkaans paspoort terug te sturen naar de Koning. Een man met een dubbele agenda waarbij zijn eigen belang ook een prominent plaatsje krijgt. En een man van de partij die onze stad aan de rand van de afgrond heeft gebracht door decennia lang NIKS te doen door doodleuk de andere kant op te kijken. Nederland een democratie? Laat me niet lachen. Het benoemingen-circus achter gesloten deuren is een ongekende schande!!! Dat we dat 6 jaar na Fortuyn nog hebben, toont aan dat de gevestigde orde van de regentenpolitiek nog springlevend is. De beer is los. En het zal gaan knetteren nondeju. Te beginnen in..where else?...Rotterdam natuurlijk!

Door PeteBoss op 2008 10 17

Ik hoop dat we de nuance in de discussie kunnen brengen/houden maar dat onze boodschap volstrekt helder is: Ahmed Aboutaleb als burgemeester is niet de juiste keuze voor Rotterdam. De kloof tussen allochtonen en autochtonen is groter dan ooit en zal hierdoor alleen maar groter worden. Hier is niemand bij gebaat. Daarom roep ik Ahmed op: trek je alsnog terug. Als je werkelijk iets van de bestaande problematiek begrijpt, dan snap je dat jij niets te zoeken hebt in Rotterdam.
Page 1 of 1 pages