Politie spoort verdachten van diefstal kinderbuggy's en inbraak in vakantiewoning op

Westerhoven, 17-10-2008 o Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie deze week een verdachte familie uit Rotterdam opgespoord, in verband met het wegnemen van kinderbuggy's vanaf een vakantiepark en een inbraak in een vakantiewoning in Westerhoven. De diefstallen vonden plaats tussen januari 2007 en oktober 2008.

Aanhoudingen in Rotterdam
Maandagochtend werd in haar woning in Rotterdam de eerste verdachte, een 46-jarig vrouw, aangehouden. In de loop van de week volgden haar 49-jarige man, haar 18-jarige dochter en 27-jarige zoon en als laatste werd vandaag de 28-jarige verdachte schoondochter gehoord.

Diefstal buggy's en inbraak vakantiewoning
Zij worden verdacht van het wegnemen van vier buggy's vanaf het vakantiepark en een inbraak in een vakantiewoning op 16 april van dit jaar. De diefstallen vonden in wisselende samenstelling plaats. Van de vakantiewoning werd destijds de schuifpui opengebroken en vanuit het pand werden onder meer een laptop en drie mobiele telefoons, twee playstation's, een digitale fotocamera en tientallen cd's gestolen. De buggy's die door vakantiegangers op het park, bijvoorbeeld bij het zwembad werden geparkeerd, werden in een onbewaakt ogenblik weggenomen. De buggy's werden niet meer aangetroffen. Wel werden een laptop en een mobiele telefoon teruggevonden. De vijf verdachten zijn inmiddels uitgebreid verhoord en in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.