Gemeente Best

Aarle-Hokkelstraat

De voorbereidingsfase voor het ontwikkelen van de nieuwbouwwijk Aarle-Hokkelstraat is momenteel in volle gang. Het gaat hierbij om ongeveer 3.400 woningen aan de noordwest-zijde van Best. De globale grenzen van het gebied zijn de Ringweg, Oirschotseweg, Aarleseweg, Mosselaarweg, Nieuwe Dijk en Rijksweg A2.

Momenteel vindt een inventarisatie van het hele plangebied plaats en worden er diverse onderzoeken verricht, zoals bodem- en milieuonderzoeken. Naar verwachting wordt deze fase aan het eind van dit jaar afgerond en zal begin 2009 het voorontwerp van het toekomstige bestemmingsplan worden opgeleverd. In 2011 zal - als alles volgens planning verloopt - gestart worden met het bouwen van de woningen.

Startnotitie Milieueffectrapportage (MER)
Onlangs is ook onderzoek gedaan naar de geschiktheid van de locatie voor woningbouwontwikkeling en de eventuele milieueffecten waarmee in de verdere planvorming rekening gehouden dient te worden. De resultaten van dit onderzoek staan in de Startnotitie Milieueffectrapportage Aarle-Hokkelstraat.

Deze Startnotitie MER ligt voor 6 weken, van 15 oktober t/m 27 november 2008 ter inzage. Tijdens deze periode kunnen zienswijzen over deze notitie naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Voor mondelinge zienswijzen kan een afspraak gemaakt worden met Team Ontwikkeling: 0499-360 931.

Informatieavond Startnotitie MER
Dinsdag 28 oktober aanstaande vindt om 20.00 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis Best een informatieavond plaats over de Startnotitie MER. Tijdens deze avond verzorgt Arcadis - het bureau dat het onderzoek heeft uitgevoerd - een presentatie over de resultaten van het onderzoek. Na de presentatie is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met mevr. A. Heringa, project assistent Aarle-Hokkelstraat. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: 0499-360 931 of emailadres: a.heringa@gembest.nl
* Digitale balie