Gemeente Best

Groen Blauw Stimuleringskader

Aantrekkelijke vergoedingen voor beheer landschap

Groen is geld waard voor boeren en burgers in het buitengebied van de gemeenten Best, Boxtel en Oirschot. Vanuit de regeling Groen Blauw Stimuleringskader is er geld beschikbaar voor:


* Het opstellen van landschapsplannen.

* Het onderhoud en de aanleg van landschapselementen.
* Cursussen groenbeheer.

Impuls
De gemeenten Best, Boxtel en Oirschot, waterschap De Dommel en de provincie Noord-Brabant hebben een gebiedscontract afgesloten om middels het Groen Blauw Stimuleringskader het agrarische cultuurlandschap te versterken. De partijen willen een impuls geven aan het agrarisch gebied in landschappelijk, ecologisch, recreatief en sociaal-economisch opzicht. Voor dit doel stellen zij de komende zes jaar een bedrag van 3,8 miljoen euro beschikbaar.

Via de aanvullende opgaven voor de `Proeftuin Het Groene Woud' is aanvullend hieraan nog een bedrag van 3,2 miljoen beschikbaar voor water- en recreatieve doelen. De openstelling loopt tot en met 2013.

Meer informatie?
De mogelijkheden die het Groen Blauw Stimuleringskader biedt, zijn afhankelijk van de locatie. In het gebiedscontract zijn kaarten opgenomen, waarop de mogelijkheden staan aangegeven. Grondeigenaren die in aanmerking willen komen voor vergoedingen, kunnen terecht bij de veldcoördinator - Judith van Doren - van de Agrarische Natuurvereniging (ANV) Het Groene Woud. Zij kan u meer informatie verstrekken en u begeleiden bij het indienen van een aanvraag. Op de website van de provincie Noord-Brabant
(www.brabant.nl/stimuleringskader) vindt u meer informatie over de regeling en over het gebiedscontract.

Contactgegevens Veldcoördinator
Judith van Doren
Veldcoördinator Best, Boxtel, Oirschot
namens ANV Het Groene Woud
telefoonnummer : (0413) 385 820 of 06-10 46 63 82 emailadres: jvdoren@bureaupraedium.nl

Bijlagen:


* Brochure Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader
* Persbericht: Aantrekkelijke vergoedingen beheer landschap
* Persbericht: Eerste aanvragen nieuwe landschapselementen ingediend


* Digitale balie