Gemeente Purmerend

Tijdelijke jongerenwoningen van de baan

17 oktober 2008

Woningcorporatie geeft opdracht terug

Nadat de gemeente eerder al had besloten vooral te kiezen voor permanente woningen voor starters, komen de tijdelijke woningen in de Kop van West er niet. Geheel onverwacht is de samenwerking tussen de opdrachtgever, Woningcorporatie IntermarisHoeksteen en hun aannemer op het laatste moment stukgelopen.

Wethouder Engels: "Ik ben zwaar teleurgesteld. De heipalen liggen nota bene al klaar. Gelukkig doen we als gemeente al heel veel voor starters. Er zijn en worden op korte termijn driehonderd goedkope koopwoningen speciaal voor hen gebouwd. En meer dan de helft van de vrijkomende huurwoningen gaat in Purmerend naar starters. Wat niet wegneemt dat die 60 tijdelijke woningen meer dan welkom zouden zijn geweest."

De raad gaf in februari 2007 de opdracht om tijdelijke woningen voor jongeren te bouwen. De locatie Kop van West kwam voor vijf jaar beschikbaar. De Kop van West is het gebied tussen Weidevenne en het centrum. Woningcorporatie IntermarisHoeksteen zou de woningen gaan bouwen. Zij ontwierpen daarvoor een nieuw product; een demontabele prefabwoning van gemetseld beton. Juist de kwaliteit van dit ontwerp zorgde ervoor dat de raad destijds voor deze corporatie koos. Door de stukgelopen samenwerking met hun aannemer lukt het IntermarisHoeksteen niet meer om de woningen te leveren. Omdat de raad het initiatief heeft genomen wordt binnenkort met hen overlegd of er nog alternatieven zijn.