Politie Haaglanden

Persberichten 17 oktober

Haaglanden, 17-10-2008

Politie veroorzaakt aanrijding

Den Haag Het zien van een politieauto leidde donderdag 16 oktober tot een aanrijding op het Hubertusviaduct. Politieagenten wilden omstreeks half twaalf s ochtends de bestuurder van een auto bekeuren, omdat deze met een mobiele telefoon in zijn hand aan het bellen was. De agenten lieten de auto stoppen en spraken de bestuurder aan. Op dat moment hoorden zij een harde klap en zagen zij hoe de bestuurder van een witte bestelbus achterop een personenauto knalde. De personenauto botste vervolgens op de auto die de agenten langs de kant van de weg hadden gezet. De bestuurder van de bestelbus verklaarde dat hij in zijn achteruitkijkspiegel een politieauto zag en daardoor niet in de gaten had dat vóór hem een andere politieauto een auto liet stoppen en het andere verkeer daarom moest afremmen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond, wel was de schade aanzienlijk.

Man duwt buurman van de trap

Den Haag Een ruzie tussen een 47-jarige Hagenaar en zijn 60-jarige buurman, beiden woonachtig aan het Eeldeplantsoen, liep 17 oktober om
1.25 uur uit de hand. De 60-jarige belde bij zijn buurman aan om te klagen over geluidsoverlast, maar kreeg een aantal klappen en werd van de trap af geduwd. Het slachtoffer liep hierbij een grote hoofdwond en een gebroken pols op en is voor verder onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis. De agressieve buurman is aangehouden.

Schilder valt van ladder

Den Haag Een 24-jarige schilder is op 16 oktober omstreeks 8.15 uur met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij drie meter naar beneden was gevallen. De ladder waarop hij stond te schilderen aan een pand op de Cypergras, gleed plotseling weg onder zijn voeten.

Fietsendief in de kraag gepakt

Den Haag Een oplettende motoragent ontdekte op 16 oktober om 13.20 uur dat een 25-jarige Hagenaar op de Laakkade op een gestolen fiets rondreed. De nieuw uitziende fiets was namelijk niet voorzien van een standaard slot. De man is aangehouden en de fiets wordt teruggeven aan de rechtmatige eigenaar

Geslaagde reanimatie

Den Haag Aan de Bloemfonteinstraat werd donderdag 16 oktober rond 12.20 uur een 53-jarige Hagenaar onwel. Omstanders zagen de man vallen en niet meer opstaan. Na een telefoontje naar 112 waren agenten snel ter plaatse. De agenten constateerden dat de man geen hartslag en ademhaling meer had. Zij startten direct met succes een reanimatie. De man kwam weer bij en werd door de GGD overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de man een hartaanval had gehad.

Onruststokers in het Haagse uitgaansleven

Den Haag De politie hield vrijdagnacht 17 oktober een 35-jarige Hagenaar aan omdat hij zich vervelend gedroeg rondom een uitgaansgelegenheid aan de Prinsegracht. De bewakers hielden de man staande en vervolgens werden zij door de man bedreigd. De politie nam de man mee naar het bureau op verdenking van bedreiging. Op het bureau bleek dat de man in het bezit was van vals geld. Hij zit nog vast voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. Die zelfde nacht werden bij een uitgaansgelegenheid aan het Spui drie mannen (17, 18 en 17) aangehouden omdat zij in gevecht raakten met andere bezoekers van de uitgaansgelegenheid. In eerste instantie probeerden de agenten de ruzie te sussen, maar toen dat niet lukte werden de mannen gevorderd zich te verwijderen van het Spui.

Rijden met rijontzegging

Den Haag De politie hield donderdag 16 oktober aan het einde van de middag twee Hagenaars (29 en 24) aan die ondanks een rijontzegging in de auto waren gestapt. De 29-jarige Hagenaar reed door rood en werd daarvoor staande gehouden. Toen bij controle bleek dat hij een rijontzegging had, werd zijn voertuig ingevorderd. De 24-jarige Hagenaar werd staande gehouden omdat hij mobiel aan het bellen was tijdens het rijden. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsduivels op de bon

Den Haag/Loosduinen Tijdens een snelheidscontrole op 16 oktober tussen 18.00 en 23.00 uur werden op de Ockenburghstraat 2.366 automobilisten gecontroleerd. 635 daarvan kregen een boete wegens het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.

Verdachte bromfiets

Leidschendam Surveillerende agenten zagen donderdag 16 oktober om 13.40 uur drie jongens slepen met een bromfiets op Burgemeester Banninglaan. De jongens hadden een warrig verhaal over van wie de bromfiets was, en wat ze er mee deden. Daarop namen de agenten het drietal (17 en 15 jaar uit Den Haag) mee naar het bureau om een en ander uit te zoeken. Daar kreeg één van de jongens een boete voor het rijden zonder rijbewijs. De brommer blijft op het politiebureau totdat hij op naam gezet is van een van de drie jongens.

Dronken automobilist vlucht

Leidschendam Een 40-jarige automobilist uit Voorburg sloeg vrijdag 17 oktober om 01.15 uur op de vlucht nadat hij op de Laan van Nieuw Oosteinde een surveillanceauto in de gaten kreeg. Hij reed in de richting van station Voorburg en gaf gas toen de agenten hem een stopteken gaven. Ter hoogte van de Zuiderloostraat stopte de bestuurder, stapte uit en rende weg in de richting van de Laan van Heldenburg. Na een korte achtervolging konden de agenten hem echter aanhouden. Hij verklaarde gevlucht te zijn omdat hij wist dat hij te veel gedronken had om te mogen rijden. Dat bleek ook uit de blaastest op het politiebureau; het resultaat was 465 ugl. De Voorburger kreeg een proces-verbaal.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Dronkaard ramt autos

Wassenaar Een 32-jarige man uit Leidschendam ramde met zijn auto donderdag 16 oktober om 20.20 uur een aantal geparkeerde autos en paaltjes uit de grond voordat hij in de Van Hogendorpstraat stopte. Een getuige sprak hem aan, pakte zijn sleutels af en belde de politie. Agenten namen de man, die sterk naar alcohol rook, mee naar het bureau. Daar blies hij 870 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Ruim drie keer te veel

Wassenaar Een 46-jarige vrouw uit Voorburg is vrijdag 17 oktober aangehouden, omdat zij met te veel drank op achter het stuur zat. Politieagenten zagen de vrouw omstreeks kwart voor twee s nachts slingerend over de Waalsdorperlaan rijden en namen haar een blaastest af. De 46-jarige blies 725 ugl en werd aangehouden. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Aanrijding

Rijswijk Twee autos botsten donderdag 16 oktober om 17.30 uur op elkaar op de kruising van de Verryn Stuartlaan met de Diepenhorstlaan. Een 31-jarige Haagse automobiliste reed over de Verryn Stuartlaan en verleende waarschijnlijk geen voorrang aan een 56-jarige automobilist uit Rijswijk. Beide autos botsten en raakten ook straatmeubilair. Ambulancepersoneel onderzocht de 7-jarige dochter van de Haagse. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Politie zoekt gedupeerde autokraak
Monster De politie is op zoek naar een gedupeerde van een autokraak. Agenten hielden donderdagochtend 16 oktober om 02.50 uur een 24-jarige man uit Hoek van Holland aan op verdenking van diefstal bij de Hoogvliet aan de Molenstraat. De politie kreeg een melding dat een ruit van de supermarkt was ingegooid en er iemand binnen was. Agenten gingen naar de supermarkt en konden daar de inbreker aanhouden. In het daaropvolgende rechercheverhoor bekende de man de inbraak. Hij verklaarde daarnaast dat hij had ingebroken in een auto in Monster en daarbij een MP3-speler had meegenomen evenals een jas, broek en schoenen. Tot op heden heeft de gedupeerde zich nog niet bij de politie gemeld. De politie roept de eigenaar van de auto op alsnog aangifte te doen. Zonder aangifte kan de man niet vervolgd worden voor de inbraak. De verdachte kon niet meer vertellen waar de auto had gestaan.

Fietscontrole op de basisschool

Naaldwijk Nu de dagen weer korter worden, besteedt de politie veel aandacht aan het voeren van de juiste fietsverlichting. Binnenkort starten de eerste fietscontroles in het verkeer. Op de basisscholen controleert de wijkagent de fietsverlichting van de kinderen. Donderdag 16 oktober om 13.00 uur controleerde de wijkagent de fietsen van kinderen van de De Windroos aan de Hoge Woerd. Van alle vijftig gecontroleerde fietsen bleek dat slechts twee niet in orde waren.Vanaf
1 november 2008 zijn ook losse fietslampjes toegestaan. Voorwaarde is dat de losse lampjes op het bovenlichaam worden gedragen en duidelijk en voortdurend zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Meer informatie staat op de internetsite www.losselampjesmogenook.nl.Om verkeersveiligheid van fietsers en bromfietsers, de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, te vergroten controleert Politie Haaglanden de komende maanden in de hele regio intensief op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Een bekeuring voor defecte fietsverlichting bedraagt 20 euro.

Vreemde verkeersmedewerkers

Delft Politieagenten zagen vrijdagochtend twee jongeren over de Buitenwatersloot lopen. Het duo sleepte met enkele wegafzettingen. De agenten spraken het tweetal aan en bemerkten direct dat zij onder invloed van alcohol verkeerden. Beiden kregen een proces-verbaal en moesten de afzettingen terugplaatsen.

Onder invloed op lekke banden

Delft Een 22-jarige automobilist wekte vrijdagochtend 17 oktober om 03.45 uur argwaan bij surveillerende agenten. De man reed over de Mekelweg en had twee lekke banden en kapotte velgen. Toen de handhavers de man aanspraken bleek dat hij te diep in het glaasje had gekregen. De man blies aan het bureau 955 ugl, bijna vijf keer de maximum toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man was al eerder vanwege alcoholmisbruik ingevorderd. De agenten namen nu zijn auto in beslag.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Alcoholcontroles in Pijnacker-Nootdorp

Nootdorp Drie automobilisten kregen donderdagavond een proces-verbaal nadat zij waren betrapt op rijden onder invloed. Met scores van respectievelijk 240, 370 en 380 ugl bleef men aan de verkeerde kant van de score.De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Politie ontmantelt hennepkwekerij na M-melding

Pijnacker Dank zij een M-melding kon de politie donderdagmiddag om 16.00 uur een hennepkwekerij aan de Wilgenweg ontmantelen. In een warenkas troffen de agenten achter de komkommers en paprikas een hennepkwekerij aan met 25 volgroeide hennepplanten. Na berekeningen bleek dat ruim 7,5 kilo henneptoppen aan de planten zat. Nabij de kas hielden agenten een 37-jarige inwoner uit Vlaardingen aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de kwekerij. De man bekende aan het bureau de kwekerij te hebben opgericht. Hij kreeg een proces-verbaal en de planten werden vernietigd. Het energiebedrijf gaat de 37-jarige een naheffing sturen vanwege gederfde inkomsten.Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Uit de bocht

Zoetermeer Een 25-jarige automobilist uit Zoetermeer vloog donderdag 16 oktober om 20.45 uur uit de bocht. De man reed over de Argonstraat en verloor de macht over het stuur en kantelde. Beduusd vertelde hij aan de agenten dat hij de auto mocht lenen van zijn vader. De man kwam met de schrik vrij.

Bemiddeling na ruzie in het verkeer

Zoetmeer Politieagenten moesten donderdag 16 oktober om 17.30 uur bemiddelend optreden bij een ruzie in het verkeer. Een 48-jarige en een 22-jarige bestuurder kregen op de Amerikaweg ruzie naar aanleiding van een verkeersituatie. Na bemiddeling van de politie kreeg het verstand de overhand en liet men het daarbij.