Politie Haaglanden

Extra persbericht 17 oktober

Haaglanden, 17-10-2008

Fietser aangereden, politie zoekt getuigen
Rijswijk Een 37-jarige man uit Rijswijk is dinsdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Haagweg. Het slachtoffer fietste omstreeks zes uur s ochtends na afloop van zijn nachtdienst - de kruising met de Laan van Hofrust over toen hij werd geschept door een donkere auto. De 37-jarige raakte bewusteloos en toen hij bijkwam, was de auto verdwenen. Het slachtoffer moest uiteindelijk in het ziekenhuis worden behandeld aan been- en armletsel. Zijn fiets is volledig kapot. De politie is niet alleen op zoek naar de bestuurder van de auto die bij dit ongeval is betrokken, maar ook naar mensen die wellicht getuige zijn geweest van de aanrijding. Het slachtoffer vermoedt dat de betrokken auto een donkerkleurige stationcar is. Vermoedelijk is het voertuig tijdens de aanrijding beschadigd geraakt. Getuigen kunnen bellen met de politie in Rijswijk via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Hagenaar in woning overvallen
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval. Een 30-jarige inwoner van Den Haag werd op vrijdag 17 oktober omstreeks half acht bij het verlaten van zijn huis aan de Harstenhoekweg belaagd door drie mannen. Het slachtoffer werd door de mannen de hal van zijn woning ingeduwd en mishandeld. Omdat hij hevig verzet bood en om hulp schreeuwde, zijn de daders er uiteindelijk zonder buit vandoor gegaan. Zij renden weg over de Harstenhoekweg, in de richting van de Zwolsestraat. Daarna ontbreekt van hen elk spoor. Het slachtoffer beschrijft de daders als Nederlandse types van 20 tot 30 jaar oud en met een lengte van zon 1.80 meter. Omdat de mannen bivakmutsen droegen, heeft het slachtoffer hun gezichten niet gezien. De politie is niet alleen op zoek naar mensen die iets van de overval hebben gezien, maar ook naar mensen die de daders wellicht hebben zien vluchten óf die voor de overval iets verdachts hebben gezien. Zij kunnen bellen met politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Politie zoekt getuigen mishandeling vrijwilliger Den Haag Een vrijwilliger van het Buurt Interventie Team Bouwlust-Vrederust is op donderdag 2 oktober in elkaar geslagen nadat hij een groepje jongens had aangesproken. De 31-jarige man sprak omstreeks half tien s avonds zes Marokkaanse jongens aan, omdat zij op de Ambachtsgaarde over de stoep fietsten. Het zestal stortte zich op de man en schopte en sloeg net zo lang tot hij op de grond lag. Ook toen bleven de jongens het slachtoffer schoppen. Uiteindelijk gingen de jongens er vandoor richting de Beresteinlaan. Het slachtoffer hield uiteindelijk slechts licht letsel over aan de mishandeling, maar uiteraard is de politie wel op zoek naar de daders. Het signalement van de verdachten luidt: Noord-Afrikaanse jongens van 15 tot 16 jaar. Een van hen droeg een zwarte jas, een blauwe spijkerbroek en een grijze trui. Deze jongen had zwart, kort, krullend haar en een breed hoofd. Een tweede verdachte droeg een witte jas met capuchon en daaronder een wit petje. Hij had een tenger postuur. Een derde jongen droeg een zwarte jas met capuchon en een zwart petje. Opvallend was dat de zes die zich op drie fietsen verplaatsten rood-witte sporttassen bij zich hadden. Vermoedelijk hadden zij een voetbaltraining gevolgd. Ook is bekend dat de verdachten kort voor de mishandeling limonade hebben gekocht bij de Albert Heijn aan De Stede. Mogelijke getuigen van de mishandeling wordt gevraagd te bellen met politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Anonieme tips kunnen mensen kwijt via 0800-7000.