Artis

Amsterdam, 17 oktober 2008

Persbericht

Artis `10 Duurzame Dagen` officieel geopend
Uniek lesprogramma voor VMBO van start

Vrijdag heeft de Directeur-Generaal Saskia Borgers van het ministerie van VROM officieel de `10 Duurzame Dagen` in Artis geopend. Zij ging fietsend `door het lint' om duidelijk te maken hoe belangrijk duurzaamheid en duurzame ontwikkeling is voor de instandhouding van de natuur voor de komende generaties. Artis zet haar tuin actief in voor de natuur- en milieueducatie van haar bezoekers.

Tijdens de officiële opening van de`10 Duurzame Dagen` gaf Saskia Borgers tevens het startsein voor de Artis Eco Reporter. Een goed voorbeeld van educatie in Artis, waarbij het gaat om creëren van bijzondere ervaringen, belevingen en ontmoetingen. Artis Eco Reporter is een volwaardige crossmediale lesmethode, bedoeld voor de bovenbouw van het VMBO. Leerlingen gaan in Artis aan de slag als Eco Reporter en gebruiken daarbij Artis als hun werkterrein. De ontwikkeling van Artis Eco Reporter is mede tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van het Ministerie van VROM.

Tijdens de `10 Duurzame Dagen` kan het publiek in Artis op een speelse manier kennismaken met verschillende thema's die gerelateerd zijn aan duurzaamheid. Er zijn van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober tal van activiteiten, uiteenlopend van een speurtocht, een heuse modeshow met duurzaam gemaakte kleding, rondleidingen langs duurzame dieren en knutselmiddagen met afval. Verschillende bedrijven en organisaties verlenen hun medewerking aan de `10 Duurzame Dagen` in Artis.

Het volledige activiteitenprogramma per dag staat op de Artis website: www.artis.nl.
Download de persfoto

Voor meer informatie over dit persbericht, kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & Marketing van Artis. Telefoon: 020 52 33 538/427 of e-mail: communicatie@artis.nl. Voor een foto van de openingshandeling kunt u kijken op: www.artis.nl/persfoto.