VAPRO


VAPRO sponsort WK Veldrijden 2009

Op 31 januari en 1 februari 2009 worden in het Brabantse Hoogerheide de wereldkampioenschappen veldrijden gehouden. VAPRO is dit jaar voor het eerst sponsor van het evenement.

Veldrijden is een echte internationale sport geworden. Vroeger kwamen de renners vooral uit België, Nederland, Italië en Tsjechië, maar nu wordt er ook in Amerika en Japan fanatiek gecrossed. Aan het WK doen deelnemers mee uit meer dan twintig landen.

Uiteraard willen de Nederlandse renners een topprestatie leveren in eigen land. Toen in 2006 bekend werd dat het WK hier zou zijn, hebben verschillende renners hun zinnen gezet op deze wedstrijd. Zij rijden nu al wedstrijden ter voorbereiding op het WK, zegt organisator Adri van der Poel. Hij weet hoe belangrijk het WK is voor de renners. Hij veroverde de titel in 1996, wat de kroon was op zijn indrukwekkende carrière. De wereldtitel is het hoogst haalbare in het veldrijden.

Het is het grootste evenement in het veldrijseizoen. Naar verwachting zullen er tienduizenden bezoekers op af komen en zullen ruim 40 miljoen mensen de wedstrijd op tv volgen.