Gemeente Elburg

binnenstad Elburg verandert

171008 Verkeerssituatie binnenstad Elburg verandert

Persbericht

Elburg, 17 oktober 2008

Verkeerssituatie binnenstad Elburg verandert

Met ingang van vrijdag 17 oktober zijn er verkeersborden geplaatst in het centrum van Elburg, waarmee een nieuwe verkeerssituatie in de binnenstad direct in werking treedt. Dat heeft een aantal gevolgen. U zult wellicht anders moeten rijden dan u gewend was, en misschien ook wel moeten parkeren op andere plekken dan voorheen.

Een aantal jaren geleden klaagden steeds meer bewoners, ondernemers en bezoekers over de verkeerssituatie in de binnenstad. De suggesties die werden gedaan ter verbetering, waren niet altijd in het belang van iedereen. Daarom heeft de gemeenteraad toen de commissie Ter Steeg ingesteld. Bewoners en ondernemers konden binnen deze commissie samen nadenken over de gewenste verkeerssituatie en de parkeermogelijkheden. De kernpunten die werden gepresenteerd waren dat minder doorgaand verkeer wenselijk was binnen de vesting, dat de stegen beter bereikbaar zouden worden voor de hulpdiensten en dat er meer kortparkeerplaatsen beschikbaar zouden komen voor de bezoekers. Dit plan wordt nu ten uitvoer gebracht.

Wie kennis wil nemen van de volledige informatie kan het beste de website van de gemeente raadplegen. Op de homepage kunt u een kaartje vinden met uitleg over de maatregelen. Verder kunt u ook op deze website achtergrondinformatie over het plan Ter Steeg vinden. laatst gewijzigd: 30-10-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: 171008 Verkeerssituatie binnenstad Elburg verandert |