Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Fields of conflict

De Universiteit van Birmingham, de stad Oudenaarde en het Ename Expertisecentrum voor Erfgoedontsluiting vzw organiseren de vijfde tweejaarlijkse

Conferentie Fields of Conflict

en dit naar aanleiding van de herdenking van 300 jaar Slag bij Oudenaarde.

De conferentie vindt plaats in Gent van 17 tot 19 oktober en op zaterdag 18 oktober in Oudenaarde.

Hierbij willen we u van harte uitnodigen op de receptie die door het stadsbestuur van Oudenaarde wordt aangeboden op zaterdag 18 oktober om 17u30 in het stadhuis in Oudenaarde.

Burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester opent de receptie met een toespraak. Voor verdere toelichting en duiding is er nadien de mogelijkheid om vragen te stellen aan de organisatoren van het colloquium:


- John Carmen van de Universiteit van Birmingham
- Willem Derde, projectcoördinator van het Ename Expertisecentrum voor Erfgoedontsluiting vzw

Op deze gelegenheid verwachten we ook de heer Brian Nason, ambassadeur van de Republiek Ierland. Een kleine twintig jaar vóór de Slag bij Oudenaarde stonden een aantal van de grootmachten die hier vochten ook al eens tegenover elkaar in de Slag van de Boyne in 1690.

Fields of Conflict is het internationale toonaangevende colloquium voor alles wat met slagveld- en conflictarcheologie te maken heeft.

Meer dan veertig sprekers uit de Verenigde Staten, Israël, Duitsland, Zweden, Hongarije, België en het Verenigd Koninkrijk geven een uiteenzetting in vijf plenaire sessies rond de volgende onderwerpen: (1) slagveldarcheologie, (2) betwist verleden: herdenking en herinnering, (3) Oudenaarde 1708, (4) conflicten ruimer benaderd, (5) nieuwe visies.

Tussendoor is er tijd voor discussie tijdens de panelgesprekken en een kopje koffie. Het geheel wordt afgesloten met een conferentiediner.

Tijdens deze driedaagse conferentie krijgt de bezoeker ook de gelegenheid om het Slagveld van Oudenaarde te bezoeken en om de indrukwekkende tentoonstelling over de overwinning van generaal Marlbourough te bekijken.

Het spreekt vanzelf dat u eveneens welkom bent op de andere activiteiten van het colloquium.

Voor het volledige programma en de praktische informatie, surf naar: www.fieldsofconflict.bham.ac.uk of via www.enamecenter.org

Wij hopen u daar te mogen ontmoeten.


---- --