Ingezonden persbericht

Verhoeven en ten Sijthoff door naar halve finales EK Sportklimmen Parijs

Jorg Verhoeven en Casper ten Sijthoff hebben tijdens het EK Sportklimmen in Parijs beide halve finale plaatsen behaald. Verhoeven wist gisteren bij de discipline boulderen als 3e te eindigen. Casper ten Sijthoff eindigde bij het boulderen als 19de en laatste door.
Vandaag klom Verhoeven op eenvoudige wijze wederom naar een halve finaleplaats. Bij de discipline lead (routeklimmen) eindigde hij, samen met vier andere klimmers uit zijn startgroep, als eerste door de kwalificatieroute te toppen.

Morgen, vrijdag 17 oktober, zijn de halve finales en finales van het boulderen. De halve finales en finales van het leadklimmen vinden plaats op zaterdag.

Verhoeven, specialist in het leadklimmen, wordt gezien als kanshebber voor de Europese titel in deze discipline. Door zijn goede prestatie bij het boulderen is hij ook kanshebber voor de Europese titel Allround. Verhoeven komt naast het leadklimmen en boulderen vanavond ook in actie in de discipline speedklimmen.

Verhoeven en ten Sijthoff zijn beiden in het bezit van een A-topsport status van het NOC*NSF, het EK is een meetpunt waarbij zij hun status kunnen verlengen.

De overige zeven Nederlandse klimmers strandde in de kwalificaties.

Zie voor meer informatie, uitslagen en live verslag: http://www.nkbv.nl