Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Jubileum, Nederlandse Obesitas Vereniging 20 jaar.

Wijchen 24 september 2008.

De Nederlandse Obesitas Vereniging bestaat 20 jaar, en viert dat jubileum met een geaccrediteerd congres waarin de nieuwste inzichten op het gebied van obesitas ter sprake komen. Het Congres heet: Obesitas en kwaliteit van Leven: Toekomstverkenning, en wordt op vrijdag 17 oktober in CongresHotel de Werelt in Lunteren gehouden.

Het jubileum van Nederlandse Obesitas Vereniging komt op een moment dat:


- bijna de helft van de Nederlandse volwassenen te dik is.
- ruim 1,6 miljoen Nederlanders, waaronder 150.000 kinderen obees is.
- alles erop wijst dat deze cijfers de komende jaren alleen nog maar verder zullen stijgen.
- het meer dan ooit tijd is voor actie!

Bij het Congres zullen vooraanstaande pioniers binnen het obesitas werkveld hun kennis en visie delen. Zij maken de balans op over de huidige stand van onderzoek, behandeling, maatschappelijke gevolgen en beleidsmatige acties. Ook wordt er een blik geworpen op een gezonde toekomst. Waarbij nauwe samenwerking tussen overheid, medische professionals, verzekeraars, onderzoekers, patiënten en industrie een voorwaarde zal zijn.

Op de jubileum-website www.obesitasvereniging.nl/kvl staan nadere details over het congres. Opvallend is de brede opzet: van kinderen tot volwassenen, van obesitas chirurgie to fitness, van wetenschap tot beleid en van ethiek tot complementaire geneeskunde. Is obesitas het gevolg van falende eigen verantwoordelijkheid? Moet de maatschappij wel een behandeling faciliteren? En kan obesitas-chirurgie bij jongeren gerechtvaardigd worden? Deze en andere vragen worden beantwoord aan de hand van recent gepubliceerde onderzoeken en vernieuwende denkwijzen.



Ingezonden persbericht