Rechtbank Groningen


Praktische informatie voor pers rond behandeling HIV-zaak

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 oktober vindt de inhoudelijke behandeling van de HIV-zaak plaats in de rechtbank Groningen. Omdat de rechtbank veel persbelangstelling verwacht, lichten we de praktische gang van zaken waar de pers rekening mee moet houden in dit bericht toe.

De inhoudelijke behandeling vindt plaats in zittingszaal 14. Daar kan de pers (voor zover er plek is) plaatsnemen. Daarnaast worden de beelden integraal uitgezonden (via een intern camerasysteem) in zittingszaal 18. Deze beelden mogen niet worden opgenomen. In deze zaal kunt u ook uw materiaal opslaan en zonodig uw berichtgeving uitwerken.

Poolregeling via de NOS
Omdat in de zittingszaal weinig camera's kunnen staan, is er een poolregeling via de NOS uitgezet. De NOS zal op maandag en woensdag beelden verzorgen van de zitting. Wilt u deze beelden afnemen, wendt u zich dan tot Jeanne Beurskens van de productieafdeling van de NOS.

Let op: Andere cameraploegen hebben geen toegang tot de zittingszaal!

Regels voor persfotografen
Persfotografen worden in de gelegenheid gesteld foto's te maken van de opkomst van de rechtbank (dus niet van de verdachte of publiek). Daarna moeten de camera's worden opgeborgen.

Wat u verder moet weten:

* We willen u verzoeken zich voor 8.30 te melden bij de portier.
* U heeft geen perskaart nodig.

* Tv-interviews mogen alleen in zittingszaal 18 of in de wachtruimte naast deze zaal worden afgenomen. In alle overige wachtruimtes in het gerechtsgebouw is dat niet toegestaan.

* In de omgeving van het gerechtsgebouw is het betaald parkeren (er is een parkeergarage aan de Ossenmarkt).

* Tijdens de schorsing voor de lunch is er de gelegenheid broodjes en drinken te kopen. Hiervoor kunt u in de wachtruimte op de begane grond terecht.

Belangrijk: wilt u uw aanwezigheid doorgeven aan onze communicatiemedewerker
In verband met de beschikbare ruimte en om het overzicht te behouden willen we de pers verzoeken onderstaande vragen per mail te beantwoorden:

* Komt u de rechtszaak bijwonen? Zo ja, op welke dagen en met hoeveel personen?

* Komt u met een cameraploeg? Zo ja, op welke dagen?

Wilt u uw antwoorden voor uiterlijk a.s. donderdag 12.00 uur e-mailen (dus niet telefonisch doorgeven) aan de communicatiemedewerker, Maurice van Dijk: m.v.dijk@rechtspraak.nl

Ook voor verdere vragen over de praktische gang van zaken tijdens de zitting kunt u terecht bij Maurice van Dijk (050 - 316 6124).

Einde bericht

Bron: Rechtbank Groningen Datum actualiteit: 7 oktober 2008