C/TAC

P E R S B E R I C H T

s-Hertogenbosch, 17 oktober 2008

Ctac tekent intentieverklaring voor de overname van het Belgische Core Consulting NV

SAP-specialist Ctac Belgium BVBA, een 100% dochter van Ctac NV, heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van 100% van de aandelen van Core Consulting NV. Door deze voorgenomen acquisitie versterkt Ctac haar leidende positie in de markt van SAP-specialisten in België.

Core Consulting biedt Ctac verdere schaalvergroting op zeer technisch terrein, waarbij Core Consulting bekend staat om haar technische know-how. Hierdoor kan Ctac ook een breder dienstenportfolio aanbieden. Daarbij versnelt Core Consulting de organische groei van Ctac in België door versneld een technisch operational center op te zetten. De gerenommeerde Belgische klanten van Core zijn een prima aanvulling op de huidige klantenbasis van Ctac, waarbij Core Consulting ook goed vertegenwoordigd is in Wallonië, waar Ctac een minder vooraanstaande positie heeft. Als de voorgenomen transactie wordt geëffectueerd, zal Core Consulting worden samengevoegd met de bestaande activiteiten van Ctac in België op het gebied van SAP beheer.

In 2007 heeft Core Consulting een winstgevende omzet van circa EUR 4,7 miljoen gerealiseerd. Op dit moment telt Core Consulting 22 consultants (FTE). Partijen verwachten de samenwerking binnen enkele maanden te kunnen effectueren. De koopprijs is gedeeltelijk afhankelijk van de toekomstige resultaten van Core Consulting en wordt voornamelijk gedaan in contanten. De voorgenomen overname heeft geen invloed op de resultaten van Ctac in 2008. Naar verwachting zal de voorgenomen acquisitie al in 2009 aan de winst per aandeel bijdragen.

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac

Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen, actief in Nederland, België en Duitsland. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. In België is Ctac Silver Partner van SAP. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten. Ctac had per ultimo juni 2008 425 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in s-Hertogenbosch (Nederland). Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC).

Profiel Core

Core Consulting, gevestigd te Antwerpen (België) is een snelgroeiende SAP dienstverlener gericht op de Belgische markt in zowel Vlaanderen als Wallonië. Core staat bekend om haar technische expertise en heeft een uitstekend track-record op het gebied van SAP (BC en BI) oplossingen. De onderneming heeft 22 vaste consultants in dienst en werkt met een vaste groep van ca 15 inhuurkrachten. Core Consulting genereerde in 2007 een sterk groeiende en winstgevende omzet van EUR 4,7 miljoen. Core Consulting werd in 2000 opgericht.



C/TAC