Beheer rijksbrede ict infrastructuur naar Logica, BT en HP

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kiest Match voor het beheer van de rijksbrede ICT infrastructuur van P-Direkt en Rijksweb. Match is een samenwerkingsverband van Logica (hoofdaannemer), BT en HP en is gekozen uit drie leveranciers. Het contract met Match, dat getekend is op 10 oktober 2008, heeft een looptijd van zeven jaar. Met de aanbesteding wordt continuïteit, kwaliteit en een efficiënte bundeling van beheerdiensten van de rijksbrede ICT-infrastructuur gewaarborgd. Er is een totaalbedrag van tussen de 60 en 140 miljoen euro gemoeid met deze aanbesteding.

P-Direkt verzorgt voor de rijksoverheid de personeels- en salarisadministratie. Sinds de start in 2006 biedt P-Direkt aan steeds meer medewerkers betrouwbare en geüniformeerde dienstverlening voor de afhandeling van alle geautomatiseerde personele processen. P-Direkt wil door innovatie de efficiency en kwaliteit van HRM-functies versterken, om zo de organisatie van de rijksdienst te verbeteren. Via Rijksweb, de ICT dienstverlener voor de rijksoverheid, kunnen ministeries informatie met elkaar uitwisselen. De komende jaren zal het beheer van de verschillende ICT systemen, van P-Direkt en Rijksweb, dat nu nog bij verschillende ministeries is ondergebracht, worden samengebracht bij Match. Een gemeenschappelijke infrastructuur levert een bijdrage aan de synergie binnen de rijksoverheid en het hergebruik van softwarecomponenten door 120.000 ambtenaren.

In de rolverdeling binnen het samenwerkingsverband Match is Logica hoofdaannemer en systemintegrator, BT hostingprovider en HP solutionprovider.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed