Ingezonden persbericht


Helmut Eschwey benoemd tot nieuwe voorzitter van Almatis

FRANKFURT, Duitsland, October 17/PRNewswire/ -- De Raad van Commissarissen van Almatis (DIC Almatis Equityco Coöperatief U.A.) heeft Helmut Eschwey aangesteld als nieuwe voorzitter (extern bestuurder).

Helmut Eschwey beschikt over ruime ervaring op gebied van ondernemingsbestuur, dat als aanvulling gezien moet worden op de plichten van de Raad van Commissarissen wat betreft het toezicht houden en adviseren aan het bestuur van Almatis. Overige leden van de Raad van Commissarissen zijn Sylvain Denis, Simon Edwards, Alan Hyslop, and Maissan Al-Maskati.

Tot voor kort was Helmut Eschwey voorzitter van de Raad van Bestuur van Heraeus Holding GmbH. Verder is hij momenteel tevens lid van de Raad van Commissarissen van Altana AG, lid van de Adviesraad van Deutsche Bank AG en lid van de Raad van Commissarissen van het Business Ethics Institute van de European Business School. Van 2005 tot 2007 fungeerde Helmut Eschwey als directeur van Novelis Inc., Canada, een spin-offbedrijf van Alcan. Helmut Eschwey is Duits staatsburger.

Info over Almatis

Almatis is, met haar operationele hoofdkantoor in Frankfurt in Duitsland, het toonaangevende bedrijf op gebied van de ontwikkeling, vervaardiging en levering van hoogwaardige gespecialiseerde aluminiumoxideproducten. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna duizend medewerkers en de producten van het bedrijf wroden gebruikt in diverse takken van industrie, o.a. staalproductie, cementproductie, productie van non-ferrometalen, kunststoffen, papier, keramiek, tapijtfabricage en de elektronikaindustrie. Almatis beschikt wereldwijd over negen productievestigingen en levert aan klanten over de hele wereld. Tot 2004 stond het bedrijf bekend als het chemiebedrijf van Alcoa. Almatis is nu eigendom van Dubai International Capital LLC (DIC), de internationale investeringsdivisie van Dubai Holding.

Voor verdere informatie:

Almatis
Andreas Pütz
Communications Officer
Tel.: +49-69-9573-4128
E-mail: info@almatis.com

http://www.almatis.com

Source: Almatis

Voor verdere informatie: Almatis, Andreas Pütz, Communications Officer, Tel.: +49-69-9573-4128 E-mail: info@almatis.com