Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 16 oktober 2008

Vrachttram wordt gerealiseerd in Amsterdam
CityCargo vol vertrouwen in komst vrachttram

Het Amsterdams bedrijf CityCargo, dat volgend jaar de vrachttram introduceert, is verbaasd over de negatieve berichtgeving in de Volkskrant van vanochtend. In dat artikel wordt beweerd dat de vrachttram er niet zou komen en dat de gemeente haar steun heeft opgezegd. Het tegendeel is waar.

De gemeente ondersteunt het plan om met vrachttrams de stad te bevoorraden. Zij heeft daarbij zelfs de steun ingeroepen van drie Ministers, te weten Jacqueline Cramer (VROM), Maria van der Hoeven (EZ) en Minister Eurlings (V&W), onder andere met het gezamenlijk aanvragen van subsidies voor diverse deelprojecten.

CityCargo heeft een gedegen financieel model dat aantoont dat de vrachttram efficiënter goederen de stad in kan brengen Wij doen dat overigens tegen concurrerend tarief.

CityCargo is een privaat gefinancierd bedrijf en probeert haar aanloopkosten zo beperkt mogelijk te houden. Het project blijft echter voor de ontwikkeling van infrastructuur en toestemmingen afhankelijk van de overheid. Doorlooptijden van procedures vallen soms tegen en ook de kredietcrisis werkt niet in ons voordeel. Echter, er is volop enthousiasme vanuit de markt, getuige de positieve reacties van 140 potentiële klanten. Dit project wordt nu juist eens wél gesteund door de markt. Wij hebben vertrouwen in de samenwerking met de stad en onze aandeelhouders bij de realisatie van de vrachttram. CityCargo is op dit moment in onderhandeling met diverse marktpartijen die een rol kunnen spelen bij de uitrol.

CityCargo Amsterdam is in 2005 begonnen met het ontwikkelen van het plan voor de bevoorrading van de Amsterdamse binnenstad per vrachttram naar Duits voorbeeld. Op 9 juli 2007 tekende CityCargo een exclusieve tienjarige concessie voor goederenvervoer over het Amsterdamse tramnet. Inmiddels is niet alleen interesse getoond in het project van CityCargo door steden in Nederland, maar ook door andere steden binnen en buiten Europa. De eerste vrachttrams in Amsterdam zullen eind 2009 gaan rijden.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Voor nadere informatie, niet ter publicatie:

CityCargo Amsterdam BV, Jupijn Haffmans of Peter Hendriks Tel. 020 5727111 Mobiel dhr Haffmans: 06 28247798, Mobiel dhr. Hendriks: 06 21288747 Website: www.citycargo.nl


---- --