Ingezonden persbericht




Persbericht


- ProLogis sluit 'Build to Suit' overeenkomst voor DC op Park Stichtsekant -

AMSTERDAM- 17 oktober 2008 - ProLogis (NYSE: PLD), 's werelds grootste eigenaar, manager en ontwikkelaar van distributiecentra, ontwikkelt een 29.000 vierkante meter groot distributiecentrum voor een van de grootste distributeurs van communicatiemiddelen in Europa.

ProLogis bouwt het centrum op het Park Stichtsekant, een nieuw distributiepark in Almere. Vanwege de centrale ligging ten opzichte van Amsterdam is deze snel groeiende locatie, gelegen aan de A27, een ideale plek voor de Europese partij die vanuit zijn DC op Park Stichtsekant de verdere distributie aan zijn klanten in Nederland en België zal verzorgen. De bouw start nog voor het einde van dit jaar.

"We zijn trots op het sluiten van deze 'build to suit' overeenkomst in Almere," aldus Christian Bischoff, managing director van ProLogis Noord-Europa. "Ik ben er zeker van dat bedrijven veel baat hebben bij ons sterke portfolio en onze strategische visie op het ontwikkelen van centraal gelegen locaties die aan alle eisen van nu en de toekomst voldoen".

ProLogis Park Stichtsekant ligt op een steenworp afstand van de Randstad en slechts dertig kilometer van de haven van Amsterdam vandaan. Een goedgekozen locatie gezien de op handen zijnde ontwikkeling van een container terminal bij het Park Stichtsekant. Dit maakt het park klaar voor de groeiende vraag naar dichtbij de hoofdstad gelegen centra die toch via alle mogelijke vormen van transport te bereiken zijn.

Over ProLogis
ProLogis is 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiecentra, met activiteiten in 132 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft ter waarde van $40,4 miljard vastgoed in eigendom, onder beheer en in ontwikkeling. Het gaat om 2.884 objecten met een totale oppervlakte van 50,4 miljoen vierkante meter (30 juni 2008). Tot de klanten van ProLogis behoren productiebedrijven, retailers, transportbedrijven, logistieke bedrijven en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.500 werknemers. Het toonaangevende Amerikaanse blad Fortune heeft ProLogis in 2008 voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de vastgoedmarkt gezet, in de jaarlijkse lijst van 'America's Most Wanted Companies'.