Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bouw Westermoskee van start met feestelijke bijeenkomst in De Baarsjes

Amsterdam, 17 oktober 2009 ­ Met veel feestgedruis voor de buurtbewoners is gistermiddag het startsein voor de bouw van de Westermoskee in de wijk De Baarsjes in Amsterdam-West gegeven. De bewoners van De Baarsjes, inclusief hun kinderen voor wie ook activiteiten waren georganiseerd, waren uitgenodigd voor de manifestatie. De buurtbewoners werden uitgebreid geïnformeerd over de verschillende aspecten van dit sociaal maatschappelijke project.

Kennismaking
Voor bewoners van De Baarsjes die nog niet bekend waren met aard en karakter van een moskee, was de manifestatie zo een interessante kennismaking. Over een paar weken, als alle vergunningen rond zijn, zal officieel de eerste paal worden geslagen voor de Westermoskee. De nieuwe moskee maakt deel uit van het project 'Kostverlorenburcht' dat komt te bestaan uit een sociaal maatschappelijke ruimte van 1000 m2 met ondermeer de moskee, 111 appartementen, 238 parkeerplaatsen en 2400 m2 commerciële ruimte in stadsdeel De Baarsjes. Het project staat al geruime tijd in de 'figuurlijke' steigers maar nu worden de 'figuurlijke' steigers werkelijkheid.

Samenhang
De 'Kostverlorenburcht' moet nieuw leven in de buurt brengen waar bedrijvigheid, sociale functies en wonen hand in hand gaan. Alle negatieve publiciteit en verwachtingen over de buurt en de toekomstige gebruikers van het complex kunnen nu worden vergeten. Na een aanloop van 14 jaar en veel getouwtrek kan de aandacht zich nu helemaal op de realisatie van het project richten. Het project moet een bijdrage leveren aan de integratie en samenhang in de buurt.