Ingezonden persbericht




PERSBERICHT
17 oktober 2008

WebRegio lanceert acht nieuwe regionale internetportalen

WebRegio Media, uitgever van regionale internetportalen, verdubbelt deze week haar bereik met de livegang van acht nieuwe regio websites in Haarlemmermeer, Amstelland, 't Gooi, Almere, Eemland, Alphen e.o., Groot Leiden en Duin- en Bollenstreek. Ook de bewoners van deze regio's kunnen nu op internet alles vinden op het gebied van nieuws, evenementen, vacatures en andere informatie uit hun eigen regio, via www.webregio.nl. In totaal is WebRegio.nl nu actief in 16 regio's.

Holland Combinatie en HDC Media
In de nieuwe regio's zal een deel van de redactionele inhoud verzorgd worden door Holland Combinatie en HDC Media, beide net als WebRegio Media onderdeel van Telegraaf Media Nederland. Algemeen directeur van WebRegio Media Jelle Hoffenaar: "De gedeeltelijke overname door Telegraaf Media Nederland biedt ons heel veel samenwerkingsmogelijkheden met andere (regionale en lokale) titels. Hiermee zijn we in staat om ons concept in versneld tempo uit te rollen in grote delen van Nederland. De verdubbeling van het bewerkingsgebied is een mijlpaal in de nog korte geschiedenis van WebRegio.nl."

"De snelle uitrol past uitstekend bij onze strategie", aldus Frank van Bruggen, verantwoordelijk Internet Uitgever bij Telegraaf Media Nederland. "Wij streven naar marktleiderschap als nieuwsbron op vier geografische niveaus: wereld, Nederland, regio en buurt. Met de combinatie van WebRegio en de internetextensies van de bestaande lokale en regionale kranten van Telegraaf Media Nederland worden krachten gebundeld. We brengen het complete nieuws uit regio en buurt én spelen daarbij ook nog eens in op de groeiende online MKB-advertentiemarkt."

Doorgroeien
In 2009 zal ook het gebied Rotterdam Rijnmond gedekt worden door WebRegio.nl. In dit gebied lanceerde Holland Combinatie onlangs 18 edities van de regionale huis- aan-huiskrant Echo. Met deze uitbreiding dekt WebRegio eenzelfde gebied als Holland Combinatie, dat ruim vijf miljoen inwoners telt.

WebRegio Media
Het nieuwsplatform WebRegio.nl werd eind 2000 gestart door enkele ondernemers uit Waterland. Het doel was regionale informatie te bundelen op één website, in plaats van verspreid over het wereldwijde web. Begin 2008 nam Telegraaf Media

Nederland een belang van 70% in WebRegio Media, waar inmiddels zo'n 60 mensen werken. Dat aantal zal de komende tijd alleen maar stijgen.

Over WebRegio.nl
WebRegio.nl is er voor en door de inwoners van de verschillende regio's. Zij vinden er het nieuws, maar ook vacatures en informatie over bijvoorbeeld sport, uitgaan en eten en drinken. Ook kunnen zij hun informatie kwijt aan de redactie in de vorm van tips, foto's, video's, reacties op artikelen en nog veel meer. Dit kan via redactie@webregio.nl. De sites van WebRegio.nl bereiken zo'n 500.000 mensen in Noord-Holland.

Over Telegraaf Media Nederland
Telegraaf Media Nederland is onderdeel van TMG (Telegraaf Media Groep) en omvat een belangrijk gedeelte van de Nederlandse activiteiten van TMG: Uitgeversmaatschappij De Telegraaf, HDC Media, Holland Combinatie, Basismedia, Telegraaf Tijdschriften Groep, Pilarczyk Mediagroep, Telegraaf Productiehuis, WebRegio Media en Librium TV. In totaal exploiteert Telegraaf Media Nederland meer dan honderd printtitels, even zoveel websites, diverse `out of home TV'netwerken en een aantal videoproductiehuizen. Dat maakt Telegraaf Media Nederland het eerste complete mediahuis van Nederland, met verschillende mediamerken en ­ platformen, die onmisbaar zijn voor consument en adverteerder.



Ingezonden persbericht