Ingezonden persbericht


TEFAF Showcase 2009 open voor inschrijving

TEFAF Maastricht, de belangrijkste kunst- en antiekbeurs ter wereld, nodigt 's werelds beste opkomende handelaren uit om zich in te schrijven voor TEFAF Showcase. Dit initiatief biedt zeven van hen de kans om eenmalig deel te nemen aan de beurs. Showcase ging vorig jaar van start en was direct een groot succes. Het project wordt nu een vast onderdeel van de beurs, die een ongeëvenaarde diversiteit en kwaliteit biedt aan objecten uit alle mogelijke specialismen en stromingen. TEFAF Maastricht, inclusief TEFAF Showcase, vindt plaats van 13 t/m 22 maart 2009 in het MECC (Maastricht Exhibition & Congress Center). Belangstellende handelaren kunnen zich tot 30 oktober 2008 aanmelden voor TEFAF Showcase.

TEFAF Showcase
De toonaangevende positie die TEFAF (The European Fine Art Fair) onder internationale kunstbeurzen inneemt heeft geleid tot een lange wachtlijst voor potentiële deelnemers. Om die reden werd in 2008 TEFAF Showcase in het leven geroepen. Dit project biedt jongere kunsthandelaren de kans om eenmalig deel te nemen aan TEFAF, om zo te ervaren hoe het is om mee te doen aan een groot internationaal kunstevenement.

De eerste TEFAF Showcase

Dankzij TEFAF Showcase kregen in 2008 zeven handelaren de gelegenheid om te exposeren op de beurs. Zij kregen een warm welkom en deden goede zaken. "Ik heb een geweldige beurs gehad," aldus Robert Winter. "Ik kwam aan met achttien volle kisten en kratten en ging weg met drie." Ook Patric Didier Claes, handelaar in stammenkunst, was erg blij met zijn deelname aan TEFAF. Van de veertien meegenomen objecten verkocht hij er twaalf. Een andere exposant, Otto Jakob, zei het volgende: "Ongeveer 40% van mijn omzet ging naar nieuwe klanten in Nederland, Duitsland, België en Rusland. De resterende 60% naar bestaande relaties, onder wie twee verzamelaars die met hun eigen vliegtuig waren gekomen om dit evenement bij te wonen, dit voor het eerst."


Deelname en voorwaarden

De exposanten van TEFAF Showcase krijgen een standaard unit van 8 tot 10 vierkante meter in een speciaal paviljoen, ontworpen door de in Amsterdam gevestigde architect Tom Postma. Het paviljoen staat in de Westhal van het gebouw waarin de beurs wordt gehouden. Alle galerieën en kunsthandelaren met specialisaties die vertegenwoordigd zijn op de beurs - waaronder antiek en kunst, schilderijen, tekeningen en prenten, antiquiteiten, juwelen en moderne en hedendaagse kunst - worden uitgenodigd om zich in te schrijven. Een uitnodiging om deel te nemen aan TEFAF Showcase geldt slechts voor één jaar.

De criteria voor selectie:

* De galerie of kunsthandelaar is actief op hoog niveau binnen zijn gebied.
* De galerie of kunsthandelaar geniet een internationale reputatie.
* De galerie of kunsthandelaar is tussen de drie en tien jaar actief.
* Alle kunstobjecten worden voorafgaand aan de beurs gekeurd. Inschrijving

Handelaren kunnen zich tot 30 oktober 2008 aanmelden voor TEFAF Showcase 2009. Meer informatie hierover en een inschrijfforrmulier zijn te vinden op www.tefaf.com (onder Showcase). Aanvragen per post of fax worden niet geaccepteerd.

Selectie

Een internationale commissie, bestaande uit TEFAF deelnemers en onafhankelijke kunstexperts, maakt na 30 oktober 2008 een selectie van zeven geschikte kandidaten.

AXA Art is hoofdsponsor van TEFAF 2009

AXA Art is de wereldleidende kunstverzekeraar met verzekeringen op maat voor een brede waaier van cliënten, van de beginnende tot aan de meest gerespecteerde verzamelaars van de wereld, kunstenaars, musea, galerijen, internationale leningen en tentoonstellingen. AXA Art is hoofdsponsor van TEFAF 2009. www.axa-art.com