'Surinaams' verslag vanuit campagneteam Obama


ROTTERDAM, 20081017 -- Op dinsdag 4 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Voor de Democraten werd senator Barack Obama uit Illinois de presidentskandidaat. Obama kan hierdoor de eerste `zwarte' president van Amerika worden. Speciaal voor de populaire website Waterkant.Net zal de Surinaamse Nederlander Ian van der Kooye (Nickerie, 1972) een weblog bijhouden vanuit het campagneteam van de Democratische Presidentskandidaat in Florida.

Ian vertrok op 14 oktober jl. voor een maand naar Florida in de Verenigde Staten. Daar gaat hij aan de slag voor het campagneteam van de Democratische Presidentskandidaat Barack Obama. Omdat Florida bekend staat als dé belangrijkste 'swingstate', zal de uitslag daar een waar spektakel worden. Ian doet op Waterkant.Net exclusief verslag van zijn ervaringen in de VS.

"Het lijkt mij prachtig om mijn landgenoten een inside perspectief te geven van de strategieën en tactieken vanuit de staat Florida. Mijn verslaggeving zal zowel informatief, educatief als humoristisch zijn. Ik zal proberen verbanden te leggen tussen wereldpolitiek, geschiedenis van Amerika, Suriname en Nederland en het mondiale belang van deze presidentsverkiezingen" aldus Van der Kooye tegen de Waterkant.Net redactie.

Ian van der Kooye is in 1972 geboren in Wageningen (District Nickerie), Suriname. Hij is van Creools-Hindoestaanse afkomst en heeft zijn jeugd doorgebracht in de Amsterdamse Bijlmermeer.

Zijn eerste bericht is te lezen op:
www.waterkant.net/suriname/2008/10/16/verslag-verkiezingen-amerika/