E-step opent aanval op Segway


Kentekenplaat op elektrische vervoersmiddelen verplicht

Uddel, 20081017 -- "Kenteken verplicht voor Segway", "zonder kenteken verdwijnt Segway weer snel uit het straatbeeld", "Segway dient RDW gekeurd te worden". Dit zijn slechts enkele krantenkoppen en openers van nieuwsitems op tv van de afgelopen weken over het nieuwste vervoersmiddel op de Nederlandse markt: de Segway. Strekking van de berichten is dat ieder gemotoriseerd vervoersmiddel op de Nederlandse openbare weg voorzien moet zijn van een kenteken.

De E-step is een elektrische step waarop men zich zowel zittend als staand kan voortbewegen. Doordat de E-step aan de vele eisen van de RDW voldoet zit er op iedere E-step standaard een kentekenplaat. In tegenstelling tot de Segway kan men met de E-step dus wel direct veilig en legaal over straat.

Andere voordelen van de E-step zijn dat deze opvouwbaar is en daardoor makkelijk in de lift past en naast de werkplek aan de lader gelegd kan worden. Hierdoor is de E-step niet alleen een ideaal alternatief voor woon-werk verkeer, maar ook in de camper, caravan en boot een uitkomst. De E-step heeft een bereik van 30 kilometer, is makkelijk te bedienen door middel van handgas en u kunt zitten en staan op dit model. Misschien is het belangrijkste voordeel voor de Nederlanders nog wel dat de E-step stukken goedkoper is dan bijvoorbeeld de Segway (¤ 5.000,-). De E-step is er namelijk al voor ¤ 1199,-. Als laatste, maar zeker niet minder belangrijke, voordeel is de mileuvriendelijkheid van de E-step. Immers: wanneer deze geladen wordt met "Groene Energie" is de CO2 uitstoot van dit vervoersmiddel nihil.

Kijk voor meer informatie op www.e-step.nl.





Ingezonden persbericht