CPNB


Persbericht 21-9-2008
Jardin âHarry Mulischâ
Harry Mulisch onthult in Nice plaquette voor Nederland Leest

Fotograaf: Chris van Houts

Harry Mulisch onthulde afgelopen weekeinde in Jardin Albert I te Nice een plaquette die verwijst naar zijn roman Twee vrouwen. Een belangrijke scène in deze roman is gesitueerd in dit park.

Twee vrouwen staat dit najaar centraal in de derde editie van de nationale campagne Nederland Leest, waarin ruim 900.000 leden van de openbare bibliotheek en ondermeer scholieren, een gratis exemplaar ontvangen van het boek. Zij worden uitgenodigd tijdens de campagneperiode - vrijdag 17 oktober t/m vrijdag 14 november - het boek te lezen en er met elkaar over te discussiëren.

Harry Mulisch onthulde de plaquette in aanwezigheid van onder anderen Philip Freriks, ambassadeur van Nederland Leest, en de consul der Nederlanden te Nice, de heer Peter van Santen. De letterlijke tekst van de plaquette luidt: `Jardin HARRY MULISCH, écrivain néerlandais, auteur du roman Deux Femmes, livre choisi pour la campagne Nederland Leest 2008 (la Hollande Bouquine)'. Jardin Albert I is gelegen aan de wereldberoemde kustboulevard Promenade des Anglais.

Op donderdagavond 16 oktober om 0.00 uur start Nederland Leest. Twee vrouwen, dat voor het eerst verscheen in 1975, beleeft dan de 24e druk.

NS is hoofdsponsor van Nederland Leest.

Zie ook www.nederlandleest.nl.

> verwante berichten van Nederland Leest

print deze pagina