Ingezonden persbericht


Manifestatie op vrijdag 17 oktober

Verkoop appartementen boven Schager brandweerkazerne gaat van start

De verkoop van de 25 appartementen boven de nieuwe brandweerkazerne in hartje Schagen gaat van start. Op vrijdag 17 oktober wordt van 17.00 tot 20.00 uur een verkoopmanifestatie gehouden in de Hotel Restaurant Markt 15 in het centrum van Schagen. Geïnteresseerden krijgen tijdens deze manifestatie alle benodigde informatie over het project en de appartementen die er worden gebouwd. Via de Koopzekerconstructie zijn 12 appartementen speciaal bereikbaar voor mensen met een wat kleinere beurs en dus vooral ook voor starters.

Bezoekers kunnen tijdens de bijeenkomst, waarbij ook de betreffende makelaar en architect aanwezig zijn, een complete indruk krijgen van project OranjeRood: van het aangezicht van de gevels tot en met de indeling van de verschillende appartementen. Bovendien ligt er een informatiepakket klaar. In dit pakket bevindt zich een inschrijfformulier, waarmee geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voor OranjeRood, een samenwerking van de gemeente Schagen en Bouwcompagnie Project bv, de ontwikkelingsafdeling van Wooncompagnie.

Aan de Hofstraat in Schagen verrijst een burcht met een opmerkelijke dubbelfunctie: een moderne brandweerkazerne (op een strategische locatie) en daarboven verschillende appartementen. Dankzij het ontwerp van Leeuwenkamp Architecten uit Alkmaar ontstaat een markant en expressief gebouw. 'Een burcht die zijn verschillende maatschappelijke functies duidelijk tot uiting brengt en tegelijkertijd compleet aansluit bij de omgeving,' aldus de architect.

Vorstelijk wonen met een prachtig uitzicht
Jan Berghout, projectontwikkelaar voor Bouwcompagnie en zelf Schagenees, verwoordt wonen in OranjeRood als 'een gevoel van vorstelijk wonen, op een prachtig uitkijkpunt in het historische Schagen en aan de nieuwe entree van de stad'. Berghout voegt daar nog aan toe: 'Het is een bijzondere locatie: aan de ene kant van de Hofstraat staat het kasteel van Schagen en aan de andere kant straks deze burcht'. OranjeRood wordt een vijf verdiepingen tellend gebouw, waarvan op de bovenste drie etages appartementen komen. De woningen vallen op door een royale indeling. De appartementen zijn gelijkvloers, toegankelijk per trap én lift en verschillen in grootte van 65 tot 145 vierkante meter. Bij voldoende voorverkoop zal zo snel mogelijk worden gestart met de bouw. Meer informatie over OranjeRood: www.bouwcompagnie.nl

Marja van Daalen
Wooncompagnie
Geldelozeweg 41
1625 NW Hoorn
Tel.: 0229 - 751165 Fax: 0229 - 751151
www.wooncompagnie.nl m.vdaalen@wooncompagnie.nl