Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bezoek het muZEEum tijdens de MuseumNa|8

Op 17 oktober is het zover: de Zeeuwse musea openen hun deuren voor de tweede Zeeuwse museumnacht. Zo ook het muZEEum in Vlissingen. Altijd al eens 's avonds naar het (dan prachtig verlichte) muZEEum gewild? Dan moet u zeker komen. Speciaal voor deze MuseumNa|8 zijn er ook nog eens allerlei extra activiteiten. Vanaf 20.00 bent u van harte welkom in het muZEEum. Op de toegangsprijs krijgt u 50% korting.

Het programma van de MuseumNa|8 ziet er als volgt uit:

20.00 uur:
muZEEum geopend

20.00-21.00 uur:
Gratis speurtochten voor kinderen

20.30-21.00 uur:
Jos Broeke (weerman van Omroep Zeeland) vertelt over zijn Noordpoolexpeditie aan de hand van zijn eigen fotomateriaal

21.00-21.50 uur:
Optreden Igor Presnyakov in de Pronkzaal.

21.00-22.00 uur:
Gratis 'Stadswandeling by night

22.00-23.00 uur:
Optreden Triskell in de Pronkzaal

22.00-23.00 uur:
Film 'Concert voor Windorgel en Sax met Dies Le Duc'

Van 20.00-23.00 uur is het hele muZEEum geopend en te bezoeken. Een korte toelichting op het programma kunt u hieronder lezen.

20.30-21.00 uur: Jos Broeke vertelt
Jos Broeke (weerman van Omroep Zeeland) maakte van 4 tot en met 15 juni 2008 een reis naar het Noordpoolgebied. Het was voor Broeke een jarenlange droom: een reis door het arctische gebied, richting de Noordpool. Spitsbergen en vooral Jan Mayen, het eiland dat 'ontdekt' werd door de Nederlander Jan Mayen. Tijdens de Museum|Na8 vertelt Jos Broeke over zijn reis aan de hand van zijn foto's. Vervolgens kan men op eigen gelegenheid zelf op expeditie gaan in de tentoonstelling 'Tegenpolen, Zeeuwen en het poolgebied', die nog te zien is in de

Pakhuizen van het muZEEum. Zodra de tentoonstelling wordt betreden waant men zich in een andere wereld. Vlissingen lijkt ineens heel ver weg... Welkom in de fascinerende wereld van (Ant-) Arctica! Er kunnen maximaal 50 personen tegelijkertijd aanwezig zijn in zaal 'Tobago'. Het is niet mogelijk te reserveren.

21.00-21.50 uur: Optreden Igor Presnyakov
De in Moskou geboren, klassiek opgeleide fingerstyle gitarist Igor Presnyakov doet soms denken aan een hele band door zijn gitaarbenadering. Hij is een van weinige gitaristen in de wereld die de Russische 7-snarige gitaar beheerst. Presnyakov studeerde klassieke gitaar en voltooide zijn opleiding tot dirigent. Vijfendertig jaar gitaarspelen heeft geleid tot een geheel eigen stijl: een samensmelting van verschillende muziekstijlen, van klassiek tot wereldmuziek met een vleugje pop en jazz. Igor Presnyakov omschrijft zijn repertoire zelf als easy-listening. Er kunnen maximaal 50 personen in de Pronkzaal tegelijkertijd aanwezig zijn. Het is niet mogelijk te reserveren.

21.00-22.00 uur: Stadswandeling
Over Vlissingen zijn allerlei ontroerende en spannende verhalen te vertellen. Loop om 21.00 uur mee met de 'stadswandeling by night' om die verhalen te leren kennen. De gids staat om 21.00 uur op geĂŻnteresseerden te wachten bij de balie van het muZEEum. Er kunnen maximaal 20 personen mee. Het is niet mogelijk om te reserveren voor deze stadswandeling.

22.00-23.00 uur: Optreden Triskell
Het symbool 'Triskell' staat voor een verbondenheid die men op velerlei manieren kan vertalen. Voor de band Triskell staat het voor onderlinge vriendschap, muzikale verbondenheid en het niet aflatende plezier in samenspelen en optreden. Het gezelschap legt zich toe op Iers- Keltische muziek, die ze, gevoed door uiteenlopende belangstelling en andere muzikale ervaringen, op eigen wijze vertolkt. Inspiratie putten de leden van Triskell onder meer uit de muziek van Loreena McKennitt, Maura O'Connell en Mary Black. Maar ook mooie Engelstalige songs van buiten het Iers-Keltische gebied worden niet geschuwd als ze bij de sfeer van het repertoire passen: de bezetting met zang, viool, fluit, gitaar en basgitaar maakt het mogelijk een rijk scala aan stijlen te verkennen en toe te passen op oude en nieuwe traditionals. Er kunnen maximaal 50 personen in de Pronkzaal tegelijkertijd aanwezig zijn. Het is niet mogelijk te reserveren.

22.00-23.00 uur: Film 'Concert voor Windorgel en Sax met Dies Le Duc' Tijdens het festival 'ONDERSTROOM' in juli 2008 werd door Dies le Duc een uitvoering gegeven van zijn compositie voor Windorgel en Sax bij het wereldwindorgel van Mass Moving op de Nolledijk in Vlissingen. Hiervan is een film gemaakt. Deze wordt nu eenmalig vertoond in het muZEEum. Dat wordt nagenieten voor wie het concert afgelopen zomer meemaakte. Wie er niet bij was krijgt nu de gelegenheid iets van de magie van het speciale concert in Vlissingen te ervaren. Een film waarin beeld en geluid zich met elkaar meten, met de Westerschelde en Vlissingen als decor. De film is tussen 22.00 en 23.00 uur doorlopend te zien. Er kunnen maximaal 50 personen tegelijkertijd aanwezig zijn in zaal 'Tobago'. Het is niet mogelijk te reserveren.

Openingstijden en korting tijdens MuseumNa|8
Tijdens de MuseumNa|8 geeft het muZEEum 50% korting op haar toegangsprijzen. Hiervoor krijgt u toegang tot het muZEEum en kunt u deelnemen aan de extra activiteiten. Als u alleen deel wilt nemen aan de extra activiteit(en) betaalt u eenmalig 50% van de normale toegangsprijs. U kunt dan aan alle activiteiten deelnemen. Het is niet mogelijk kaarten te reserveren. Het muZEEum is op 17 oktober geopend van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Het muZEEum is niet het enige museum dat haar deuren opent tijdens deze tweede MuseumNa|8. In heel Zeeland zijn er musea die hetzelfde doen. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.zeelandmuseumland.nl.

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

Oktober 2008