Gemeente Lochem


Inloopbijeenkomsten nieuw bestemmingsplan Buitengebied Lochem

Het nieuwe Bestemmingplan Buitengebied begint inmiddels vorm te krijgen. Komende weken krijgen agrarische ondernemers een uitnodiging om het voorstel voor hun eigen perceel te bespreken. In de komende maanden worden percelen met een niet-agrarische bestemming in het proces opgenomen.

De afgelopen periode onderzocht de gemeente het plangebied (buitengebied behalve de kernen) op het onderdeel agrarische bedrijvigheid. Aan de hand van het gemeentelijke milieuvergunningenbestand en een verkenning in het gebied, is voor elk agrarisch bedrijf een voorstel voor een nieuw bouwperceel gemaakt. Dit voorstel ontvangen de bedrijven vanaf 10 oktober per post.

Bijeenkomsten

Vanaf 17 oktober worden vier inloopbijeenkomsten gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten is er gelegenheid om met de opstellers van het bestemmingsplan te praten over het toegezonden voorstel en over de eventuele wensen van de agrarische ondernemers. Ook krijgen zij dan informatie mee over het verdere verloop van de procedure. De bijeenkomsten zijn als volgt gepland:

Voor het gebied Epse/Gorssel en Eefde op vrijdag 17 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur in de brandweerkazerne in Gorssel. Voor het gebied Almen/Harfsen op maandag 27 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur in dorpshuis 'Ons Huis' in Almen. Voor het gebied Laren/Exel op dinsdag 28 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur in de brandweerkazerne in Laren. Voor het gebied Lochem/Barchem op woensdag 29 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur in 't Onderschoer in Barchem.

Wie geen gelegenheid heeft om op één van deze inloopdagen aanwezig te zijn, kan dan nog terecht op maandagavond 3 november tussen 20.00 uur en 22.00 in te lopen bij de Witkamp in Laren.

Geen voorstel ontvangen?
Het kan zijn dat iemand geen voorstel heeft ontvangen voorafgaand aan de inloopbijeenkomsten en toch van mening is dat hij een agrarisch bedrijf voert en de bestemming daarom agrarisch moet blijven. Dan verzoekt de gemeente u één van de inloopbijeenkomsten te bezoeken.

Meer informatie
Op onze website vindt u meer informatie over het nieuwe Bestemmingsplan Buitengebied. In de volgende Extra Nieuws leest u een interview met wethouder Jan Kottelenberg over dit onderwerp. Hierin wordt dieper ingegaan op de inhoud en procedure van het nieuwe bestemmingsplan.