Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

OAJK naar Nicaragua

Drie leden van het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) reizen 17 oktober voor een elfdaags werkbezoek af naar de Nicaraguaanse regio Chontales.

Terwijl het in Nederland al volop herfst is, is het in de Nicaraguaanse regio Chontales nog tropisch warm. Geen warme truien dus voor Judith Evers (agrarisch docente), Chris Antuma (akkerbouwer) en Christian Pot (melkveehouder). Deze drie OAJK-ers gaan naar Nicaragua op uitnodiging van Unión Nacional de Agricultores y Ganaderos (UNAG), de vereniging die opkomt voor de belangen van de kleinschalige Nicaraguaanse boeren. UNAG en OAJK zijn al een aantal jaar partnerorganisaties met het doel van elkaar te leren en elkaar te versterken. Deze uitwisseling wordt mogelijk gemaakt door agri-agency Agriterra.

Voor Judith, Chris en Christiaan is het de eerste keer dat ze naar Nicaragua gaan en ze zullen hun ogen en oren dan ook flink de kost geven. Het doel van dit werkbezoek is het analyseren van de landbouwsituatie en het inventariseren van de activiteiten van UNAG. Ook bekijken ze de mogelijkheid tot het opzetten van een praktijkbedrijf. Na hun bezoek dragen ze hun bevindingen uit in de provincie.