Ingezonden persbericht


Satyam realiseert omzetgroei van 38,8 procent in tweede kwartaal boekjaar 2009 ondanks stagnatie belangrijke markten

Omzet (op basis van US GAAP) bedroeg 652,2 miljoen dollar, verwachte omzetgroei boekjaar 2009 tussen 33 en 35,4 procent Hoofddorp, 17 oktober 2008 - Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY), wereldwijd dienstverlener op het gebied van advies en IT, maakt de bedrijfsresultaten bekend van het tweede kwartaal van boekjaar 2009, dat eindigde op 30 september 2008. De omzet bedroeg 652,2 miljoen dollar, een stijging van 28 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig boekjaar. Ten opzichte van het eerste kwartaal van het boekjaar 2009 steeg de omzet met 2,3 procent.

Satyam realiseerde een nettowinst van 132,3 miljoen dollar. Dit is een stijging van 29,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar en een stijging van 4,5 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. De winst per aandeel kwam uit op 39 dollarcent, een stijging van 25,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het boekjaar 2008 en een stijging van 2,6 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van boekjaar 2009. De operationele marge (EBIT) bedroeg 20,33 procent.

"Het tweede kwartaal van boekjaar 2009 kende uitdagingen op meerdere vlakken. De problemen in de financiële sector in de Verenigde Staten hadden hun weerslag op andere regio's en sectoren", zegt Ramalinga Raju, directeur en oprichter van Satyam. "Tegen deze achtergrond zorgden de operationele efficiëntie, het brede dienstenportfolio en de flexibiliteit van Satyam toch voor zeer positieve resultaten."

###

Over Satyam
Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van advies en IT. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in 20* verschillende sectoren in 65* landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Satyam beschikt over een brede, functionele expertise, hoogwaardige technologische kennis en een wereldwijd delivery-model om bedrijven te helpen bij het optimaal inrichten van hun belangrijkste processen en hun prestaties te verhogen. Bij Satyam werken 52.865* professionals op het gebied van engineering, productontwikkeling, supply chain management, CRM, BPM, BI, enterprise integration en infrastructuurbeheer. Satyam bedient 690* klanten vanuit zijn Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Van deze klanten behoren 185 klanten tot de Fortune® 500.