Ingezonden persbericht


Nieuwe serie beveiligingsproducten van G DATA vijf keer sneller

Amsterdam, 17 oktober 2008 ­ Vanaf vandaag ligt de G DATA 2009 serie beveiligingspproducten voor computers en laptops in de winkel: G DATA NotebookSecurity 2009, TotalCare 2009, InternetSecurity 2009 en AntiVirus 2009. Alle vier de producten zijn door gebruik van nieuwe technologieën sneller, beter en simpeler in het gebruik.

De nieuwe serie is aanzienlijk sneller dan de serie van vorig jaar, dankzij de G DATA Fingerprinttechnologie en prestatieoptimalisatie voor multicore systemen. Daarnaast biedt de vernieuwde G DATA firewall, onderdeel van alle beveiligingssuites, surfen zonder snelheidsverlies. Het is de eerste echt 'stille' firewall die volledig op de achtergrond werkt en alle verzoeken afhandelt zonder tussenkomst van de gebruiker. Hierdoor behoren pop-ups met moeilijk te doorgronden vragen tot het verleden.

Fingerprint en ParallelScan
De Fingerprinttechnologie van G DATA bespaart veel tijd bij het scannen van de harddisk. De AntiVirus-module detecteert welke bestanden al zijn gescand en sindsdien ongewijzigd zijn gebleven. Hiermee voorkomt de gebruiker onnodige scans en wordt tijd bespaard. Na de eerste virusscan is de tweede scan op dezelfde computer drie keer sneller.

Daarnaast zorgt de G DATA ParallelScan bij de nieuwe producten voor een extra snelheidsboost op snelle computers. Bij computers met dual- en quadcore technologieën wordt de capaciteit optimaal benut door het werk te spreiden over de processoren. Zodoende zijn virusscans met de nieuwe suite van G DATA voortaan veel sneller klaar.

Virusbescherming op maat
Moderne beveiligingsoplossingen moeten gebruikers effectief beschermen tegen allerlei gevaren op het internet en tegelijkertijd ook gemakkelijk in gebruik zijn. Daarom heeft G DATA een individueel prestatieprofiel gecreëerd waarmee de beveiligingsproducten zich aanpassen aan de snelheid van de computer. Zo is ook voor langzamere computers de meest optimale beveiliging gegarandeerd.

Gratis upgrades
Gebruikers van de 2008 serie met een geldige licentie hebben recht op een gratis upgrade naar de nieuwe versie. Deze kan worden gedownload via www.gdata.nl.

Kenmerken van de 2009 serie:

* Vijf keer sneller dankzij de nieuwe DoubleScan technologie met Fingerprinting, ParallelScan en multi-core ondersteuning
* Snelle installatie en vernieuwde, eenvoudige gebruiksomgeving
* Automatische afstemming van het prestatieprofiel op de mogelijkheden van de computer
* Oude beveiligingssoftware wordt automatisch verwijderd
* Nieuwe 'stille' firewall en http scan: snel surfen zonder onderbrekingen of prestatieverlies*
* Betere beveiliging tegen Windows beveiligingsgaten*
* Verbeterde Backup & Recovery**
(* Alleen bij G DATA NotebookSecurity 2009, G DATA TotalCare 2009 en G DATA InternetSecurity 2009) (** Alleen bij G DATA NotebookSecurity 2009 en G DATA TotalCare 2009)

Systeemvereisten

* Pc met Windows Vista (32/64Bit) of Windows XP (SP2 of hoger, 32/64Bit)
* 512 MB RAM of hoger

* Internettoegang

Prijzen van de verschillende versies
G DATA NotebookSecurity 2009

1 pc: adviesverkoopsprijs ¤¬ 69.95
G DATA TotalCare 2009

1 pc: adviesverkoopsprijs ¤ 59.95
3 pc: adviesverkoopsprijs ¤ 79.95
G DATA InternetSecurity 2009

1 pc: adviesverkoopsprijs ¤ 49.95
3 pc: adviesverkoopsprijs ¤ 69.95
G DATA AntiVirus 2009

1 pc: adviesverkoopsprijs ¤ 29.95
3 pc: adviesverkoopsprijs ¤ 49.95

Productvergelijking

G DATA
AntiVirus
InternetSecurity
TotalCare
NotebookSecurity
Beveiligingsniveau
Goed
Heel goed
Perfect
Voor laptops
AntiVirus
()

()

()

()

AntiSpyware
()

()

()

()

AntiRootkit
()

()

()

()

AntiDialer
()

()

()

()

Firewall

()

()

()

AntiSpam

()

()

()

AntiPhishing

()

()

()

Track eraser

()

()

()

Ouderlijk toezicht

()

()

()

Banner blocker

()

()

()

Data shredder

()

()

()

Gegevensbackup

()

()

Online backup

()

()

Gegevensherstel

()

()

Security tuning

()

()

Encryptie

()

Laptopslot

()

--- Einde persbericht ---

Afbeeldingen kunnen worden gedownload via deze link: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.

Over G DATA Security
G DATA Security is een specialist in internetbeveiliging en een pionier op het gebied van virusbescherming. G DATA ontwikkelde ruim 20 jaar geleden al zijn eerste antivirusprogramma. Geen enkele andere Europese beveiligingsleverancier heeft de afgelopen vijf jaar meer nationale en internationale testoverwinningen geboekt dan G DATA. Zo won G DATA in 2007 en 2008 in Nederland onder meer tests van de Consumentenbond (Beste Koop) en van computerblad PCM (Beste Koop en Beste Product). Als kwaliteitsleider combineert G DATA de beste beveiligingstechnologieën ter wereld in zijn producten. Voorbeelden hiervan zijn de DoubleScan-technologie met twee onafhankelijke virusscanners of de real time beveiliging van het OutbreakShield. De productportfolio van G DATA Security omvat beveiligingsoplossingen voor eindgebruikers, middelgrote en grote ondernemingen.

G DATA beveiligingsoplossingen zijn beschikbaar in de VS, Japan, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, Canada, Polen, Korea, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Luxemburg. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Bochum (Duitsland). Meer informatie is te vinden op www.gdata.nl.

Meer informatie over G DATA
Edelman
Ellen Bruens / Margriet de Ruijter
T 020 30 10 980
E Ellen.bruens@edelman.com
E Margriet.deruijter@edelman.com

G DATA
Thorsten Urbanski
T +49 (0) 234 9762-239
E Thorsten.urbanski@gdata.de