Ingezonden persbericht


Persinformatie

Onbekommerd spelen op superzachte ondergrond

Kinderen zitten niet stil en zijn niet stil. Maar dat hoeft ook niet. Want op zacht tapijt kunnen ze zich helemaal uitleven. Het is stroef, dus veilig, warm en comfortabel. Bovendien vermindert tapijt de alledaagse leef- en speelgeluiden. Zo blijft het prettig voor iedereen.

Rennen door de kamer, klauteren op de trap. Spelende kinderen wil je graag de ruimte geven. Zonder constant te hoeven vermanen ­ rustig aan, zachtjes, denk aan de buurtjes. Een harde vloer mag dan praktisch zijn, wat comfort betreft staat tapijt onbetwist op nummer één. Warm voor rondkruipende peuters, zacht aan blote kindervoetjes en lekker om op te zitten. Wat is er mooier dan de hele vloer als je speelterrein kunnen beschouwen? Maar misschien nog belangrijker dan de warmte-isolerende eigenschappen zijn de akoestische kwaliteiten. Hoge schrille kinderstemmetjes, omvallend speelgoed of een stuiterende knikker ­ u heeft er met dat veelzijdige tapijt beduidend minder last van. En datzelfde geldt voor uw naaste buren.

Gebruiksgemak
Tapijt als geluiddemper, het is een belangrijk aankoopargument. Maar textiele vloerbedekking heeft nog een groot pluspunt: veiligheid. Door de antislipwerking zullen kinderen minder gauw uitglijden. En vliegen ze toch een keertje uit de bocht, dan vallen ze relatief zacht. Over het gebruiksgemak hoeft u zich geen zorgen te maken. De meeste tapijtkwaliteiten worden tegenwoordig al in de fabriek behandeld met een vuil- en vlekwerende finish. Een omgevallen beker limonade blijft in druppels bovenop de pool liggen en is gemakkelijk op te deppen. Zo'n finish gaat in principe even lang mee als het tapijt zelf. Wie helemaal op zeker wil spelen, kiest voor tegeltapijt. Sommige soorten kunnen zo onder de kraan worden uitgespoeld. En in het allerergste geval zijn tapijttegels gewoon te vervangen. Er zijn trouwens ook hele creatieve patronen mee te leggen, zoals een hinkelbaan ­ springen geen bezwaar. Met dank aan de geluiddempende kwaliteiten van verend tapijt.

TIP
Kies voor een druk gezin tapijt dat geschikt is voor normaal tot zwaar woongebruik. Ook de aanduiding `Geluiddempend' is een aanrader. U vindt deze eigenschappen als PIT- symbooltjes op de tapijtstalen.

Meer informatie?
Kijk op www.tapijtnet.nl en www.zachtaanjevoeten.nl voor uitgebreide informatie over de pluspunten van tapijt in huis. Of maak een afspraak met een tapijtadviseur bij u in de buurt. Ook kunt u het boekje `Alles over tapijt' aanvragen via www.tapijtnet.nl.