Gemeente Cromstrijen


Wegwerkzaamheden Volkeraksluizen (17-10-2008)

Van 17 oktober 2008 tot 16 november 2008 voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de beweegbare brug van de Volkeraksluizen. Het sluizencomplex waarover de Rijksweg A29 loopt ligt tussen het knooppunt Hellegastplein (N59) en Willemstad.

Werkzaamheden

Veel bruggen in de regio hebben een opknapbeurt nodig. Zo ook de brug van de Volkeraksluizen. De werkzaamheden bestaan onder meer uit reparaties aan de beweegbare brug en het vernieuwen van slijtlagen op het brugdek. Rijkswaterstaat probeert zo min mogelijk hinder te veroorzaken tijden de werkzaamheden. Desondanks is het niet te voorkomen dat er toch spraken zal zijn van enige hinder voor wegverkeer en de scheepvaart.

Afsluiting parallelbaan

Door de werkzaamheden zal de parallelbaan van de Volkeraksluizen van vrijdag 17 oktober om 19.00 uur tot en met maandag 20 oktober om 05.00 uur in beide richtingen worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de afsluiting van de parallelbaan is het voor (vracht)auto's en landbouwverkeer niet mogelijk gebruik te maken van deze weg. (Vracht)auto's kunnen omrijden via de Rijksweg A29. Voor landbouwverkeer is het tijdens deze weekendafsluiting niet mogelijk om gebruik te maken van de parallelbaan van de Volkeraksluizen. Er is geen alternatief beschikbaar, behalve omrijden via de N59 en de Philipsdam. (Brom)fietsers kunnen altijd gebruik maken van een vrije baan door het werkvak.

Meer informatie

Heeft u een algemene vraag over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met het gratis telefoonnummer van de Rijkswaterstaat 0800-8002