Ingezonden persbericht


Persbericht
17 oktober 2008

FurReal Friends Biscuit verrast visueel gehandicapte kinderen.

Vanochtend werden 15 visueel gehandicapten kinderen door FurReal Friends en KNGF Geleidehonden verwelkomd op de KNGF Geleidehondenschool in Amstelveen voor een informatieochtend. De kinderen van 7 - 10 jaar oud zijn nog te jong voor een eigen blindengeleidehond, maar maken kennis met de honden om alvast een beetje aan ze gewend te raken.

Na een spannende ochtend wilden de kinderen allemaal het liefst een geleidehond mee naar huis nemen, maar helaas kan dat nog niet. FurReal Friends had daarom een andere verrassing voor ze. Alle kinderen kregen een eigen bijna-levensechte golden retriever, genaamd Biscuit mee naar huis. De kinderen waren dolenthousiast. Op de vraag of het een echte hond was, riep één van de kinderen: "Nee nep, maar hij is écht een schatje".

Biscuit, mijn trouwe viervoeter
Biscuit is dankzij zijn zachte vacht heerlijk knuffelbaar. De levensechte speelgoedpup biedt een goede oefening om later met een blindengeleidehond om te gaan. FurReal Friend Biscuit gaat namelijk op commando zitten, blaft tegen je, geeft pootjes als je erom vraagt, gaat liggen en kan opzitten, vraagt om zijn bot, snuffelt eraan en kauwt erop. Hij reageert ook op licht, donker en beweging. Ten slotte is Biscuit voorzien van een geluidschip waarmee hij reageert op echte Engelse hondencommando's. Voor de blinde en slechtziende kinderen die KNGF Geleidehonden vanochtend bezochten, is Biscuit dan ook een bijzonder cadeau.

Geef blinde kinderen zicht op een geleidehond
KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 honden op ten behoeve van visueel gehandicapten in Nederland. Veel geleidehonden hebben als taak hun baas veilig door het verkeer te leiden en obstakels te vermijden. Meer dan welk mobiliteitsmiddel ook, biedt de geleidehond zijn gebruiker de mogelijkheid zich zelfstandig in de maatschappij te bewegen. Steeds meer blinden en slechtzienden willen een onafhankelijk bestaan. Met een geleidehond kan dat. KNGF Geleidehonden doet er alles aan om in de vraag naar geleidehonden te voorzien. De opleiding tot geleidehond is intensief. En kostbaar. Voor ¤ 7,50 per maand kan iedereen via adopteereenpup.nl symbolisch een geleidehondenpup adopteren.

Kijk voor meer informatie op www.furrealfriends.nl of www.geleidehond.nl.