Gemeente Winterswijk


Uitbreiding samenwerking Winterswijk met Hameland definitief

17 oktober 2008

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 14 oktober definitief besloten om in het groenonderhoud intensiever met Hameland samen te werken. Deze beslissing volgt op de voorlopige instemming van het college met het voorstel op 15 april jongstleden. De Ondernemingsraad (OR) van de gemeente Winterswijk heeft een positief advies uitgebracht ten aanzien van de samenwerking met Hameland. De samenwerking is vanaf 14 oktober van start gegaan.

Het besluit vormt een uitbreiding op de bestaande samenwerking bij de begraafplaats. De wijziging moet leiden tot een efficiënter en kwalitatief beter groenonderhoud in de wijken. Daarnaast is de verwachting dat door een intensieve samenwerking de kans op een reguliere baan voor het personeel van Hameland wordt verhoogd.

Advies OR
De OR verbindt aan haar positieve advies een aantal voorwaarden en stelt onder meer dat het beeldkwaliteitsplan openbare ruimte uiterlijk op 31 oktober 2008 vastgesteld moet zijn. Dit plan is van invloed op de aard en omvang van de groenwerkzaamheden. Bovendien acht de OR een tijdige evaluatie van belang, waarna de samenwerking indien nodig aangepast wordt. Ook mag de samenwerking geen aanleiding vormen voor toekomstige uitbesteding.

Samenwerking
De samenwerking betekent dat de medewerkers van Hameland die op dit moment in Winterswijk werkzaam zijn in het groenonderhoud, worden toegevoegd aan de drie groenploegen van de gemeente. De onderhoudswerkzaamheden worden onder leiding van de gemeente uitgevoerd.