Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Ruimte voor de brede school

17 oktober 2008
Alle basisscholen in De Baarsjes zijn brede scholen. Op die scholen gebeurt veel, en daarom is er vaak behoefte aan meer ruimte. In de notitie `Ruimte voor de brede school' wordt per school geïnventariseerd hoeveel ruimte nodig is voor alle activiteiten.

De notitie is door het Dagelijks Bestuur vastgesteld en wordt tegelijk met een accommodatie- en financieringsplan in de maand november behandeld in diverse raadscommissies.

Op scholen wordt niet alleen les gegeven. In en om scholen gebeurt van alles: extra leerlingenzorg, schoolmaatschappelijk werk, logopedie, naschoolse activiteiten, ouderkamers en schuldhulpverlening voor ouders.

Het primaire doel van een brede school is het scheppen van mogelijkheden en voorwaarden om leer- en ontwikkelingsachterstanden bij kinderen te voorkomen en/of te verminderen, het versterken van sociale competenties en het leveren van een bijdrage aan een brede talentontwikkeling en succesvolle maatschappelijke participatie van kinderen. Om dit doel te realiseren hebben basisscholen `In De Baarsjes' meer ruimte nodig.