Basisschool de Wereldwijzer in Den Haag wordt WijDeWereldschool


Verlening predikaat WijDe Wereldschool aan Wereldwijzer

DEN HAAG, 20080930 -- Op 17 oktober 2008 krijgt basisschool de Wereldwijzer in Den Haag het predikaat WijDe Wereldschool toegekend. Een feestelijke gebeurtenis. Dhr Baldewsingh, de Haagse wethouder voor Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Milieu zal het predikaat onthullen.

WijDe Wereldschool
Bart ten Broek, Marian van Welt en Anselma Remmers, oprichters van de stichting WijDe Wereldschool, zien in het onderwijs dé kans om kinderen op te laten groeien tot wereldburgers. Vanuit die gedachte begonnen ze hun initiatief. De stichting biedt begeleiding aan scholen die zich tot WijDe Wereldschool willen ontwikkelen. Het predikaat WijDe Wereldschool wordt toegekend, wanneer in een school tien punten zijn ontwikkeld of versterkt, waaronder: een gemengde leerlingenpopulatie (of vriendschapsband met een partnerschool), cultuurrijk, creatief onderwijs, opvoeding tot wereldburgerschap, interreligieuze ontmoeting en aandacht voor meertaligheid. Via vieringen, lessen en kunstprojecten wordt hieraan gestalte gegeven.

Basisschool de Wereldwijzer
De Haagse basisschool De Wereldwijzer is als eerste school met dit plan aan de slag gegaan. Dat is niet toevallig, want op deze school zijn er tientallen nationaliteiten vertegenwoordigd. De school ligt in het gemêleerde Zeeheldenkwartier en de schoolpopulatie is een echte afspiegeling van de wijk. Ruim twee jaar geleden ging de samenwerking tussen de Wereldwijzer en de WijDe Wereldschool van start. Er werden workshops, trainingen, studiemiddagen en dergelijke georganiseerd over kunstzinnig onderwijs, living values in education en wereldburgerschap. De initiatiefgroep was van het begin onder de indruk van de inzet en vakbekwaamheid van het team. In februari was er een projectweek in samenwerking met het COS (centrum voor internationale samenwerking) met als thema `Op Wereldreis'. Intercultureel en interreligieus onderwijs krijgt op deze manier steeds meer handen en voeten op basisschool de Wereldwijzer.

Voor nadere informatie:
* Basisschool De Wereldwijzer, Paulien van Katwijk, Roggeveenstraat 2, 2, 2518 TP Den Haag, telefoon 070 363 67 34, fax 070 356 35 21, e-mail: info@wereldwijs.lucasonderwijs.nl
* WijDe Wereldschool, www.wijdewereldschool.nl; Anselma Remmers tel. 070 365 69 32 of Bart ten Broek, tel 070 362 40 09. E-mail: info@wijdewereldschool.nl

PERSUITNODIGING:
Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom bij de officiële toekenning van het predikaat in bijzijn van wethouder Baldewsingh, op vrijdag 17 oktober 2008 op de Wereldwijzer, Roggeveenstraat 2, Den Haag. Omstreeks 13.00 uur wordt het predikaat onthuld en is er een feestelijke presentatie door leerlingen, waarbij zij laten zien hoe zij middels kunst aan interculturele ontmoeting hebben gewerkt.