INCOM haalt met DISC Blu-safe® de eerste plaats op de DMS EXPO


Optisch archiefsysteem in handtas formaat wint DMS EXPO innovatieprijs 2008

VAALS, 20081017 -- De bezoekers van de DMS EXPO in Keulen hebben gekozen: INCOM wint de DMS innovatieprijs 2008 voor nieuwe producten en diensten met betrekking tot document en content managent technologie.

Na het uittellen van de stemmen van alle geregistreerde DMS bezoekers is de begeerde innovatieprijs aan de distributeur INCOM Storage voor de DISC Blu-safe® uitgereikt.
"De DISC Blu-safe® is een innovatief archiefconcept dat professionele opslagtechnologie uit rekencentra voor kleine ondernemingen en freelancers beschikbaar en betaalbaar maakt. Met de DISC Blu-safe® wordt voor het eerst een volautomatisch optisch data-archief voor het bereik onder 1 TByte aangeboden dat de langdurige en energie efficiente opslag van gegevens conform de wetten garandeert", aldus de laudatio gedurende de prijsuitreiking.

"Iedereen die belangrijke gegevens moet archiveren kan dit met de DISC Blu-safe® direkt naast zijn werkplek doen en weet altijd waar zich zijn archiefdata bevinden. De in deze datakluis bewaarde content is op optische gegevensdragers met 100 procent tegen aanvallen in het netwerk, virussen of harddisk crashes beschermd", zegt Jan Brustkern, CEO van de Duitse INCOM Storage vestiging.

Door het gebruik van professionele optische media heeft de datakluis eigenschappen zoals bijv. een trueWORM functionaliteit (WORM = Write Once Read Many), die ervoor zorgt dat eenmaal geschreven data fysiek tegen verandering beschermd zijn. Daarnaast biedt de DISC Blu-safe® een onovertroffen veiligheid van de gearchiveerde gegevens, een tot 80% lager energieverbruik en een meer dan 10-voudige levensduur dan een vergelijkbaar harddisk systeem. Mocht de techniek toch eens falen zijn de losse discs ook in standaard blu-ray drives te lezen.

Met een adviesprijs onder 3000 Euro (excl. Btw) zet de DISC Blu-safe® een nieuwe maatstaf zonder aan data zekerheid en wettelijke of belastingtechnische eisen afbreuk te doen. Daarom is de DISC Blu-safe® bijzonder geschikt voor de langdurige opslag van ondernemingsrelevante gegevens zoals boekhoudstukken, contracten, e-mails, foto's en andere belangrijke documenten.

De DISC Blu-safe® wordt als compact completsysteem inclusief DISC Blu-safe® Manager software geleverd en kan via USB 2.0 interface direct voor de archivering van gegevens in gebruik genomen worden. Ervaring met archiefsystemen of geavanceerde IT-kennis is niet vereist.

Aanvullende informatie over de DISC Blu-safe® is verkrijgbaar via www.blu-safe.nl, www.incom-storage.nl of via tel. 043-306 64 54