Ingezonden persbericht

Geachte heer/mevrouw,

De Stichting Amsterdam Marathon en hoofdsponsor ING nodigen u graag uit voor de persconferentie op vrijdag 17 oktober, ter gelegenheid van de 33ste ING Amsterdam Marathon.

De persconferentie begint om 11.00 uur (ontvangst vanaf 10.30 uur) in de grote witte tent voor het Olympisch Stadion. Na afloop is er gelegenheid tot een drankje en een hapje.

Graag vernemen wij via bijgaand aanmeldformulier dinsdag 14 oktober of wij op uw komst mogen rekenen.

Degenen die per auto komen worden verzocht te parkeren in de garage onder het Olympisch Stadion (zie bijlage). U neemt vervolgens de groene of paarse uitgang om bij de witte tent te komen. Voor een uitrijkaart wordt gezorgd.

Programma vrijdag 17 oktober:

1) Welkom door Joop Waterreus, voorzitter Stichting Amsterdam Marathon en toelichting op het programma en enkele organisatorische zaken.

2) Indrias Getachew (Unicef Ethiopië): presentatie over de link tussen sport en Unicef en waarom de ING Amsterdam marathon zo belangrijk is voor Unicef. (Engelstalig)

3) Jos Hermens (Global Sports Communication): presentatie van het definitieve lopersveld.
Aanwezig zijn de Nederlandse toppers Hugo van den Broek en Sander Schutgens. Van de buitenlandse toppers zijn aanwezig: Paul Kirui (KEN), Solomon Bushendich (KEN), Fabiano Joseph (TAN), Benjamin Limo (KEN) en Lydia Cheromei (KEN). In de bijlage vindt u meer informatie over deze atleten.

4) Na deze presentatie is er gelegenheid voor vragen en interviews. Er is ruimte om even apart te zitten met een atleet. Ook is er de gelegenheid tot het fotograferen van de toppers.

Met vriendelijke groet,

Stichting Amsterdam Marathon

Joop Waterreus
Voorzitter

Atleten persconferentie

FABIANO JOSEPH komt voor revanche

Fabiano Joseph (TAN) maakte twee jaar geleden zijn debuut op de marathon en finishte wegens een blessure in een teleurstellende 2.13.24 in het Olympisch Stadion. Naast drie medailles bij de wereldkampioenschappen halve marathon veroverde Joseph in 2004 ook nog WK goud op de 10.000 meter bij de junioren. Op 8 februari trad hij in Ras Al Khaimah toe tot de club van lopers die de 21,1 kilometer binnen het uur hebben gelopen met 59.56 (vierde plaats). Joseph traint op Keniaanse bodem in het trainingskamp van Global Sports Communications waar hij momenteel zeer goed meetraint.

PAUL KIPROP KIRUI wil winnen in persoonlijk record

Afgelopen jaar finishte Paul Kiprop Kirui als vierde tijdens de ING Amsterdam Marathon. Hij heeft een persoonlijk record van 2.06.44. Op 18 maart van het afgelopen jaar dook hij in Seoel opnieuw onder de 2.09.00 (2.08.29). Hij is momenteel sterker dan ooit.

SOLOMON BUSHENDICH wil weer winnen

In 2006 debuteerde Solomon Bushendich op de marathon en won! Dat was in Amsterdam in een tijd van 2.08.52. Hij is lange tijd geblesseerd geweest, maar helemaal terug en zeer sterk. Op 6 september dit jaar werd 'Bush' derde in de halve marathon van Lille in 1.00.45.

BENJAMIN LIMO debuteert

Limo is tweevoudig wereldkampioen op de 5000m (1999/2005) en maakt momenteel de overstap naar de marathon. Hij debuteert in Amsterdam. Zijn optreden in de Dam tot Damloop een maand geleden was zeer hoopgevend, gezien het feit dat hij kampte met flinke griep gedurende het weekend van de wedstrijd.

Kenia doet HUGO VAN DEN BROEK goed

Vier jaar geleden finishte de Noord-Hollander Hugo Van den Broek in Amsterdam als vijfde in een persoonlijke record van 2.12.08. Zijn komende optreden in Amsterdam ziet Van den Broek echter met vertrouwen tegemoet. Hij heeft weer plezier in het trainen, na lang blessureleed. In 2006 won hij de bronzen medaille tijdens de marathonploegen EK in Goteborg. Hij traint keihard in Kenia, waar zijn wekker om 05.00 uur afgaat om een uur later met een groep Kenianen aan de training te beginnen. Hugo keert de vrijdagmorgen voor de persconferentie terug van zijn hoogtestage.

SANDER SCHUTGENS wil onder 2.17 grens duiken

Sander Schutgens hoopt zondag een flink stuk onder 2.17 uur te lopen in Amsterdam. Het wordt zijn vierde marathon. In 2006 won hij, samen met zijn ploeggenoten Hugo van den Broek, Luc Krotwaar en Kamiel Maase de bronzen medaille tijdens de Europese kampioenschappen in Göteborg.

Debuut LYDIA CHEROMEI

Lydia Cheromei is terug na de geboorte van haar eerste kindje. Ze liep een maand geleden een parcoursrecord tijdens de halve marathon van Rotterdam in 1.08.35. Het was haar derde overwinning dit jaar. Haar grootste succes behaalde Cheromei in 2004 toen ze tijdens het wereldkampioenschap halve marathon in New Delhi de zilveren medaille won in 1.09.00. Zondag debuteert deze atlete op de marathon waar ze mogelijk tot een uitmuntende prestatie kan gaan zorgen.

Wilt u de atleten eerder al bereiken voor een interview dan kunt u dat aangeven bij Valentijn Trouw van Global Sports Communications: mobiel 06 - 20 41 97 72

Niet aanwezig tijdens de persconferentie, wel bereikbaar voor een interview van te voren is Robert Cheboror (KEN)

---

Route naar de ondergrondse parkeergarage van het Olympisch Stadion

Vanuit de richting Den Haag, Schiphol, Zaanstad
Komende vanaf de ringweg A10 uit de richting Den Haag, Schiphol, Zaanstad neemt u de
afrit S108. U slaat vervolgens rechts af de Amstelveenseweg. Volg deze weg tot het bord "P+R
Olympisch Stadion" U slaat hier linksaf richting de ondergrondse parkeergarage.

Vanuit de richting Utrecht, Amersfoort
Komende vanaf de ringweg A10 uit de richting Utrecht / Amersfoort neemt u de afrit S108. U slaat vervolgens rechts af de Amstelveenseweg op. Volg deze weg tot het bord "P+R Olympisch Stadion" U slaat hier links af richting de ondergrondse parkeergarage.

Gebruiksaanwijzing uitrijkaarten ondergrondse parkeergarage Olympisch Stadion

Inrijden:
Druk op de knop bij de terminal naast de slagboom. U krijgt een inrijkaart of "Parkeerkaart", deze moet u bewaren.

Uitrijden:
Hiervoor kunt u een uitrijkaart gebruiken, verkrijgbaar tijdens de persconferentie. Stop de inrijkaart in een betaalautomaat en wacht op het bedrag. Neem vervolgens de inrijkaart uit de automaat en stop de uitrijkaart erin. Neem ook deze vervolgens uit de automaat. Bij het verlaten van de garage voert u de inrijkaart of "Parkeerkaart" in de terminal bij de uitgang. U heeft 15 minuten om uit te rijden. Druk bij problemen op de intercomtoets. U wordt dan verder geholpen.

----

ANTWOORDFORMULIER

ING Amsterdam Marathon 2008

AANMELDING MEDIA

Persbijeenkomst vrijdag 17 oktober 2008

Naam :

Organisatie :

Postadres :

Telefoon : of 06 -

E-mail :

Zal aanwezig zijn tijdens de:

' Persconferentie op vrijdag 17 oktober 2008 in de tent voor het Olympisch Stadion

Komt met de auto en maakt gebruik van:

' Parkeerplaats onder het Olympisch Stadion

Bijzonderheden:

Wilt u het antwoordformulier uiterlijk dinsdag 14 oktober vóór 12.00 uur e-mailen naar janwillemmijderwijk@lechampion.nl of faxen aan ING Amsterdam Marathon, 020-663.05.61 / 072 - 533.93.98 of sturen aan: ING Amsterdam Marathon, p/a Postbus 143, 1850 AC Heiloo.