Sint Franciscus Gasthuis
* Oktober »

* 17 okt 2008

Nieuw laboratorium Sint Franciscus Gasthuis geopend

Op donderdag 16 oktober 2008 opende Karen Kruijthof, nieuw lid Raad van Bestuur Sint Franciscus Gasthuis, het nieuwe Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium (KCHL) van het Diagnostisch Centrum Rotterdam.

Afbeelding: opening laboratorium Nieuwe werkwijze KCHL Automate 800

Voor snelle, nauwkeurige en veilige diagnostiek heeft het Sint Franciscus Gasthuis de Automate 800 aangeschaft. Dit pre- en postanalytische station neemt handelingen met een hoog routinematig karakter over en reduceert de kans op fouten. Het apparaat leest patiëntenmonsters feilloos in, plakt etiketten op de buizen en verdeelt heel precies de juiste volumes. Door dit laatste hoeven minder buizen te worden afgenomen. Dit is veiliger en plezieriger voor de patiënt.

Laboratorium CCKL geaccrediteerd

Het Sint Franciscus Gasthuis was het eerste ziekenhuis waar zowel het laboratorium van de Medische Microbiologie als van het Klinisch Chemisch Hematologisch laboratorium een CCKL accreditatie kregen. CCKL staat voor Coördinatie Commissie ter bevordering van de Kwaliteitsbeheersing van het Laboratoriumonderzoek op het gebied van de gezondheidzorg. Iedere drie tot vier jaar controleert CCKL opnieuw of een laboratorium nog voldoet aan de eisen, zoals die gesteld zijn bij de accreditatie. De laboratoria van het Sint Franciscus Gasthuis zijn al meerdere keren met succes beoordeeld. Zo ook dit jaar weer. Voor meer informatie www.cckl.nl.

Diagnostisch Centrum Rotterdam

De patiënt kan, op basis van een verwijzing van de huisarts of verloskundige worden verwezen naar het Diagnostisch Centrum Rotterdam voor medisch(e) onderzoek(en).
Via één telefoonnummer kan men een afspraak maken voor meerdere onderzoeken op één dag. Waar mogelijk ontvangt de aanvrager binnen 24 uur de uitslag. Voor bloedafname, het inleveren van materiaal, zoals urine of ontlasting, en het maken van een ECG (hartfilmpje) hoeft men geen afspraak te maken.

Klik hier voor meer informatie over het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium.
Sint Franciscus Gasthuis | Kleiweg 500 | 3045 PM | Rotterdam