Erasmus MC


---

Bouwterrein Erasmus MC voor even een wellness centre

Het Erasmus MC verleent de komende weken zijn medewerking aan het Bouwputtenfestival dat dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd. Op zaterdag 18 oktober wordt het bouwterrein van het Erasmus MC omgetoverd tot een wellness centre. De hoek tussen Erasmus MC-Sophia en faculteit wordt de start- en aankomstplaats van een cultuurroute. Een week later komt de nieuwbouw van het Erasmus MC in een lezingenprogramma aan de bod.

Massage
Het bouwterrein dat op 18 oktober wordt `omgebouwd' tot wellnesscentrum, heeft gezondheidsdrankjes, Chinese massage en verkwikkende warmwaterbadjes te bieden. Ook muzikanten, verhalenvertellers en performers zijn aanwezig. De cultuurroute onder de noemer `Parfum de Boemboem Deluxe' start om 11.30 uur vanaf het Erasmus MC. Op de fiets kunnen bezoekers in groepjes vier andere bouwplaatsen aandoen. De laatste groep wordt omstreeks 17.30 uur

Lezing
Op zaterdagmiddag 25 oktober wordt het lezingenprogramma `Spectaculair Rotterdam' gehouden. De lezingen worden gegeven bij het City Informatiecentrum (CIC) aan de Coolsingel en zullen gaan over een aantal spectaculaire nieuwbouwplannen, waaronder `Post Rotterdam', de vernieuwing van het oude postkantoor aan de Coolsingel. Bas Molenaar van EGM Architecten geeft een lezing over de nieuwbouw van het Erasmus MC.
Aansluitend aan de lezingen zal tijdens een borrel de `Bouwput van het Jaar' worden bekendgemaakt door wethouder Karakus van Wonen en Ruimtelijke Ordening. Daarmee wordt het Bouwputtenfestival 2008 afgesloten.

Andere ogen
Het Bouwputtenfestival wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Rotterdam en heeft als doel het Rotterdamse publiek ertoe aan te zetten met andere ogen te kijken naar een bouwput. Bouwputten zijn er niet voor niets: waar bouwputten zijn, wordt gewerkt aan een mooier Rotterdam. De activiteiten van het Bouwputtenfestival vallen onder een overkoepelend initiatief `Hoor hier bonkt het nieuwe hart van Rotterdam'.
Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Rotterdam.

Programma
Het complete programma van het Bouwputtenfestival is ook online te vinden. Als u zich wilt inschrijven voor een van de activiteiten, kunt u bellen met (0800) 1545 (reserveren is noodzakelijk).

Publicatiedatum :16-10-2008