Gemeente Laarbeek


De Groene Erfenis van Beek en Donk

Op zondag 19 oktober start een bijzondere wandeltocht door de Groene Long in Beek en Donk onder leiding van IVN Gidsen. De Groene Long is het waterrijke gebied tussen de oude kerkdorpjes Beek en Donk. Dit prachtige gebied strekt zich uit van Kasteel Eyckenlust tot de Goorloop en is van oudsher zeer waterrijk. Daarnaast zijn er in dit gebied een muziektuin met kiosk te vinden, kunst, de Heemkamer, prachtige vijvers, een dierenpark en een grote diversiteit aan flora en fauna. De cultuurschatten van deze wandeling zijn waterrijk en groen. De wandeling brengt een uniek stukje cultuurlijke natuur onder de aandacht. Meer over de geschiedenis van dit gebied hoort u tijdens de wandeling.

Ontvangst vanaf 09.30 uur, start wandeling 10.00 uur bij zaal De Koppelen, Koppelstraat 35, 5741 GA Beek en Donk. Parkeren bij het naastgelegen Gemeentehuis.

Tegen inlevering van de print van deze website ontvangt u van de gids consumptiebonnen voor een GRATIS kopje koffie of thee met appelgebak na afloop van de wandeling bij restaurant De Koppelen (start- en eindpunt).

Deelname is gratis. Wees er op tijd bij, vol = vol!