KNHS


Nederlanders sterk uit de startblokken in Wereldbeker circuit 19 oktober 2008

ODENSE (KNHS) - De Nederlandse ruiters zijn zeer sterk van de start gegaan in de openingswedstrijd van het nieuwe wereldbekerseizoen voor dressuurruiters. De Duitse Isabel Werth won de wedstrijd met Warum Nicht FRH, gevolgd door Anky van Grunsven (Erp), Hans Peter Minderhoud (Harskamp) en zeer verrassend Jeannette Haazen (Neeroeteren Bel).

In het Deense Odense was een zeer sterk deelnemersveld aan de start, met niet alleen de Duitse reserveruiter voor de Olympische Spelen Monica Theodorescu met Whisper, maar ook het gehele brons winnende Deense team. Werth reed met Warum Nicht FRH een nagenoeg foutloze Kür en zette Anky van Grunsven met IPS Painted Black op iets meer dan een volle procent achterstand. Werth vloog in het weekend ondertussen nog even op en neer naar Helsinki waar een internationale springwedstrijd werd verreden om een clinic te verzorgen. "Ik ben zeer tevreden over 'Hannes', hij vond het helemaal geen bezwaar dat we weer binnenrijden. Daardoor was er van spanning weinig sprake en konden we samen geconcentreerd onze rit rijden", aldus Werth.
Anky van Grunsven was goed te spreken over haar resultaat en de score, alhoewel zij het kleine foutje in de changementen om de twee de volgende keer wil voorkomen. "In de Grand Prix had Painted Black iets te veel aan zijn hoofd en was hij niet echt coöperatief", aldus Van Grunsven. In de Kür was die coöperatie tussen ruiter en paard wel te vinden, wat resulteerde in een mooi bergop beeld. "Alleen in Lingen had ik een hogere waardering dan nu, dus ik kan best tevreden zijn". Hans Peter Minderhoud had in de Grand Prix een iets mindere dag met Exquis Nadine. Daarin eindigden ze als achtste. De merrie had in de Kür weer haar gebruikelijk scherpte en mede daardoor stuurde Minderhoud Nadine foutloos door de zeer aansprekende Kür naar de derde plaats.
Jeannette Haazen, die in de Grand Prix verraste door vierde te worden, hield die plek met uiterst originele muziek ook in de Kür vast met Nartan. Met deze prestatie onderstreepte de Limburgse amazone die in België woont bezig te zijn met een come back op het hoogste platform van de dressuur. De voor Nederland rijdende Anke Ter Beek (Horsholm Den.) werd met Kaiser Wilhelm 13de , voor Crista Laarakkers (Winschoten) met Ovation. In de Kür voor de Lichte Tour ging de zege naar Hans Peter Minderhoud met IPS Tango.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.jbkhorseshows.dk

Uitslag World Cup dressuur (Kür):


1) Isabell Werth (Dui) - Warum Nicht FRH - 80.700%
2) Anky van Grunsven (Erp) - IPS Painted Black - 79.600%
3) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Exquis Nadine - 77.450%
4) Jeanette Haazen (Neeroeteren Bel.) - Nartan - 77.100%

Uitslag Intermédiare I (Kür):


1) Hans Peter Minderhoud - IPS Tango - 75.100%
2) Thomas Solleris Larsen (Den) - Graesmarkens Don Pedro - 72.850%
3) Petra Wilm (Dui) - Almoretto - 70.600%