Politie Gelderland-Zuid

Drie maal rijden onder invloed, twee maal invordering rijbewijs

Wijchen/ Tiel/ Culemborg, 19-10-2008 o Zaterdagnacht is in Wijchen een 44-jarige man uit Tilburg aangehouden en bekeurd voor rijden onder invloed. In Tiel en Culemborg kwamen een 21-jarige en een 25-jarige automobilist er minder goed van af. Zij moesten hun rijbewijs inleveren.

In Wijchen, blies een 44-jarige man bij de blaastest op straat een A. Hiervoor werd hij aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 330 ug/l, waar wettelijk 220 ug/l is toegestaan. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van twee uur.

Tiel

In Tiel zagen agenten omstreeks 04.45 uur een man rijden op de Laan van Westroijen. Gezien zijn rijstijl lieten ze hem stoppen en blazen. De 21-jarige man uit Dongen blies bij de blaastest F. Hierop hielden de agenten hem aan. Op het bureau blies de man 530 ug\l. Na deze uitslag werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Culemborg

Rond 03.30 uur werd in Culemborg een 25-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed. Op de ademtest blies hij F, waarna hij mee moest naar het bureau. Daar blies hij 635 ug/l, bijna 3 keer het toegestane wettelijk maximum. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur heengezonden.

Laatst gewijzigd 19-10-2008 14:26 | © Regio Gelderland-Zuid |