Persberichten Eemland zuid, 14.45 uur

Utrecht, 19-10-2008

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERSFOORT Op vrijdag 17 oktober is omstreeks 15.35 uur een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen aan de Trekvogelweg. Terwijl de politie het slot openboorde, opende de verdachte de voordeur. De man, 47 jaar en eigenaar van het pand, liet de politie binnen alwaar zij 141 planten aantroffen.

De politie heeft alles verwijderd en de verdachte is aangehouden en verhoord. Na zijn bekentenis kon de verdachte weer worden heengezonden.

Jongens aangehouden voor stelen van bromfiets

AMERSFOORT De politie kreeg op vrijdag 17 oktober omstreeks 18.55 uur een melding dat een tweetal jongeren zich verdacht gedroeg bij een bromfiets en daarmee bezig was.

Ter plaatse trof de politie vier jongeren aan waarvan er drie wegrenden bij het zien van de politie. Een van hen liep in een rustig tempo weg. Deze jongen, 16 jaar en wonende in Amersfoort, kon worden aangehouden. Omdat uit het verhoor bleek dat twee van de andere drie jongens de bromfiets wilden stelen, kon hij weer worden heengezonden.

Zowel de ouders van de ene verdachte 14-jarige jongen uit Amersfoort, alsmede de ouders van de 17-jarige andere verdachte jongen, gaven aan dat hun zonen thuis een bekentenis hadden gedaan. Beiden zulllen op een later moment worden gehoord. De bromfiets is inmiddels weer terug bij zijn rechtmatige eigenaar.

Bedreiging

AMERSFOORT Agenten bekeurden op vrijdagavond 17 oktober omstreeks 23.10 uur een bestuurder van een bestelauto op de Lieve Vrouwenstraat / Lange Gracht omdat zijn auto verkeerd stond geparkeerd.

Met de bekeuring was de bestuurder, een 32-jarige man uit Amersfoort, het niet helemaal eens en bedreigde daarop de agenten. Hierop werd de verdachte aangehouden, waarna hij zich verzette. Hij werd meegenomen naar het bureau, ingesloten en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

LEUSDEN Aan de Hamersveldseweg hielden agenten in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.50 uur een 35-jarige snorfietser uit Leusden staande voor alcoholcontrole. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 725 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor acht uur. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

HOOGLAND Bij alcoholcontroles aan de Bunschoterstraat op zaterdagavond 18 oktober en in de nacht van zaterdag op zondag zijn meerdere autobestuurders aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken.

Een 21-jarige man uit Soest blies bij de ademanalyse op het bureau 440 ug/l. Dit is vijf keer de wettelijke limiet van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Ook een 40-jarige man uit Amersfoort nam met duidelijk teveel alcohol op deel aan het verkeer. Tijdens zijn ademanalyse blies hij 900 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor 11 uur. Ook tegen hem is proces verbaal opgemaakt.