Gemeente Haaksbergen

Programmabegroting 2009

De gemeenteraad houdt op 20 oktober om 19.30 uur in de raadzaal een hoorzitting over de begroting 2009. Inwoners en organisaties die iets te berde willen brengen kunnen zich tot 16 oktober melden bij de griffier mr. G. Raaben tel. (053) 573 45 67 of per e-mail g.raaben@haaksbergen.nl De gemeenteraad behandelt de begroting op 5 november.

Het college heeft een besluitende begroting voorgelegd, waarin de beslissingen die de gemeenteraad - door de zogeheten Kadernota voor 2009 vast te stellen - in juni nam verwerkt zijn. Er is rekening gehouden met noodzakelijke vervanging en ruimte voor meeruitgaven op enkele terreinen en om een aantal nieuwe dingen te doen.

De tarieven van de gemeente stijgen met 2,75%. Dit is alleen inflatiecorrectie. Haaksbergen behoort qua tarieven tot de goedkoopste gemeenten in Twente.

De programmabegroting 2009 is globaler van opzet dan voorheen, omdat voor de gemeenteraad alleen de grote lijn belangrijk is. Het accent ligt op het beleid en de belangrijkste doelstellingen, waarbij het college aangeeft wat men in 2009 wil ondernemen om dat te bereiken, waarop na afloop mag worden afgerekend en tenslotte welke totaalbedragen ermee gemoeid zijn.

pdf-document Lees ook de perspublicatie in het GemeenteNieuws