Gemeente Ede

nummer 186 / Ede, 30 september 2008

Werkzaamheden Achterstraat Bennekom

In de Achterstraat van Bennekom worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf 20 oktober wordt de straat opnieuw ingericht, waarbij de rijbaan van fietsstroken en parkeervakken wordt voorzien. Daarnaast wordt op dit moment al gewerkt aan het plaatsen van een noodgebouw voor de Wilhelminaschool. Momenteel wordt daarvoor de fundering gelegd; het gebouw wordt in de loop van volgende week neergezet. Het noodgebouw is nodig om de nieuwbouw van de Wilhelminaschool op de huidige locatie aan de Kierkamperweg mogelijk te maken. Het noodgebouw komt op een gedeelte van het parkeerterrein naast voetbalvereniging Bennekom.

Noodgebouw Wilhelminaschool
Het is de bedoeling dat de Wilhelminaschool nog vóór 1 december het tijdelijke schoolgebouw betrekt en er ongeveer twee jaar blijft. Hierdoor vervallen tijdelijk 34 parkeerplaatsen. Wanneer de nieuwe school klaar is, verhuizen de kinderen weer naar de Kierkamperweg. Het parkeerterrein telt dan weer 98 plaatsen.

Herinrichting
Met de aanleg van fietsstroken en het maken van parkeervakken krijgen fietsers en geparkeerde voertuigen een duidelijker plaats op of naast rijbaan. Dit maakt de straat overzichtelijker en dit komt de verkeersveiligheid ten goede. De aannemer verwacht ruim twee weken nodig te hebben om de werkzaamheden uit te voeren. In deze twee weken zal de Achterstraat zo nu en dan (voor een deel) afgesloten worden.
---