AutoRai

Chevrolet Nubira-rijder Nykjær wint FIA European Touring Car Cup

(10/20/2008)
Michel Nykjær heeft vandaag op de Salzburgring in Oostenrijk met een Chevrolet Nubira de tweede FIA European Touring Car Cup gewonnen. De Deense coureur was winnaar van de eerste race en eindigde als runner up in de tweede race. Door zijn overwinning in de Super 2000 Cup werd Denemarken ook winnaar van de Nations Cup en kon Chevrolet haar eerste trofee in het Internationale Toerwagenracen in de prijzenkast plaatsen.

De Spanjaard Nogués klasseerde zich met een SEAT Leon tweede, gevolgd door Richard Göransson in een BMW 320si. De competitie op de baan was dermate hevig dat er drie verschillende merken op het ereschavot waren vertegenwoordigd: Chevrolet, SEAT en BMW.

Race 1
Chevrolet-rijder Michel Nykjær vertrok in de eerste race vanaf pole maar moest BMW-coureur Richard Göransson eerst voor zich dulden. Enkele ronden later rukte de Chevrolet-rijder op naar de eerste positie om deze in de 9^e ronde weer af te moeten staan aan dezelfde Göransson. Maar Nykjær gaf niet op en twee ronden voor het einde passeerde de Chevrolet Nubira de BMW 320si. Aan de finish bedroeg de voorsprong van Nykjær 0.190 seconden.

Race 2
Bij de start was er direct chaos op de baan toen diverse rijders elkaar raakten. Het gevecht om de tweede plaats was intens en diverse malen werd er van positie gewisseld door diverse rijders. Ondanks de âreversed gridâ wist Chevrolet-rijder Nykjær zich op te werken van de achtste naar de tweede plek.
Michel Nykjær, Chevrolet Nubira: âHet gevecht met Göransson (BMW) in de eerste race was heftig maar ik ben er toch in geslaagd als eerste over de streep te komen. Race twee was de gekste race die ik ooit heb meegemaakt, want er gebeurden zoveel ongelukken bij de start. Ik zag veel autoâs langs de baan staan en het lukte mij veel andere autoâs in te halen, ondanks dat er veel troep op de baan lag. De laatste ronden heb ik wat voorzichtiger gereden want het ging om de titel. Het is ongelooflijk om voor de tweede keer de titel te behalen.â