Persberichten Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 20-10-2008

Auto in brand

MAARSSEN Aan het begin van de nacht van zondag 19 op maandag 20 oktober ging een auto in vlammen op.

Rond 00.15 uur hoorde een getuige op de Veenkade een harde knal en zag een scooter met hoge snelheid wegrijden in de richting van de Machinekade. Vervolgens keek hij in de richting waarvandaan de knal was gekomen en zag dat een auto in brand stond. De getuige belde 112 en de brandweer en politie gingen met spoed ter plaatse.

De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Een naast de auto geparkeerde bestelbus liep door de hitte schade op en ook gingen enkele coniferen verloren.

De politie heeft een sterk vermoeden van brandstichting. Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Veenkade wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Duur kleven

ABCOUDE Een automobilist moest op zondagochtend 19 oktober een dikke bekeuring direct afrekenen.

Rond 11.15 uur zagen agenten dat een automobilist met een wat te hoge snelheid over de Rijksweg A2 reed en zij gingen achter hem aan. Zij zagen dat de automobilist, een 27-jarige Duitser, meerdere malen aan het kleven was. Daarop werd hij aan de kant gedirigeerd.

De automobilist kreeg een bekeuring van 67 euro voor een (al gecorrigeerde) snelheid van 135 km/u, waar 120 km/u de maximumsnelheid was. In overleg met een Officier van Justitie werd de boete voor het kleven bepaald op 500 euro. Nadat de Duitser de boetes had betaald, mocht hij zijn weg op legale snelheid en op voldoende afstand vervolgen.